• BIST 9668.1
  • Altın 2739.007
  • Dolar 33.9662
  • Euro 37.9926
  • İstanbul 32 °C
  • Ankara 29 °C

Yetkili serviste 60 bin, özel serviste 25 bin!

Yetkili serviste 60 bin, özel serviste 25 bin!
Otomotiv sektöründe yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve araç fiyatlarındaki artış, tüketicilerin yeni otomobil satın alma kararlarını ertelemesine neden oluyor.

“Özel Servisler Kıymete Biniyor”

Yüksek Vergi Yükü Otomotivin Gelişim Sürecindeki En Büyük Engel!

. Diğer tarafta mevcut otomobillerin bakım ve onarım ihtiyacı artarken, özel servislerin önemi ve popülaritesi her geçen gün daha da yükseliyor. Zaman içerisinde artan gider baskıları nedeniyle özellikle premium segmentteki otomobillerde, yetkili servisler ortalama 60 bin TL fatura çıkarmaya başlarken, aynı işlemler özel servislerde 25 bin TL’ye gerçekleştirilebiliyor. Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Özel servislerin kıymete bindiği bir dönemin içerisindeyiz. TSE Belgeli, kurumsal, kendini geliştiren servisler bir adım öne çıkmaya başladı. Yaşlanan araç parkı servis ihtiyacını artırarak satış sonrası hizmetlerini her geçen yıl daha önemli kılıyor. Ancak sıfır otomobildeki yüksek vergi yükü, uçtan uca tüm sektörü olumsuz etkiliyor. Sektör yüksek ÖTV’den arınmadığı sürece gelişmemeye mahkûm. Bugün 1 milyonluk pazar yerine belki de 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık. Park büyüdüğü takdirde SSH tarafında temeli sağlam ve istikrarlı bir gelişimden bahsedebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Kur, faiz, enflasyon üçgeninde sıkışan otomotiv pazarında, tüketicilerin yeni otomobil satın alma kararlarını da araçlar pahalandıkça ertelediği kaçınılmaz bir gerçek olarak öne çıkıyor.

-067.jpg

“Araç parkımız bir süre daha yaşlanmaya ve pahalanmaya devam edeceği için, elinin altında bir otomobili olanlar bakım ve onarımlara daha çok özen göstermeye başladı diyebiliriz.” diyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Satış esnasında yapılan ekspertiz işlemlerinde eksiklerin direkt ortaya çıkması ihtimali de bakımlı araçların değerini korumasını sağlıyor. Bu süreçte özellikle avantajlı özel oto servislerinin büyüme göstermeye başladığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

1-317.jpg

Artık aracını satmak isteyen de servise koşuyor

“Eski alışkanlıklar da son yıllarda değişmeye başladı. Örneğin sürücüler, otomobil sorun çıkarmaya başlayınca satılığa çıkarırdı. Artık bir aracı satmak için düzenli bakım yaptırmak kaçınılmaz. Tüketiciler yeni bir otomobil fikrine uzak kalmaya başladıkça ellerindeki otomobilin kıymetini anlamaya başladı.” ifadelerine yer veren Erdem, düzenli bakım yaptırmanın, aracın ömrüne ömür kattığı gibi ikinci el değerine de artı etki ettiğine dikkat çekti. Son yıllarda ekspertiz yaptırmadan tüketicilerin otomobil almadığı, kontroller esnasında en ufak eksiğin bile ortaya çıktığı belirtiliyor.

Yüksek ÖTV olmasa 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık

Özel servislerin kıymete bindiği bir dönemin içerisinde olduklarını aktaran Erdem sözlerine şöyle devam etti: “TSE Belgeli, kurumsal, kendini geliştiren servisler bir adım öne çıkmaya başladı. Yaşlanan araç parkı servis ihtiyacını artırarak satış sonrası hizmetlerini her geçen yıl daha önemli kılıyor.  Zaman geçtikçe ustalık ve iyi hizmet özel servisleri daha iyi noktaya getirecek. Kaliteli hizmet veren, TSE Belgeli özel servislerde, yetkili servislerden yüzde 50-60 daha uygun fiyata, OEM parçalarla bakım ve onarım hizmeti alabiliyorsunuz. İşinde iyi olduğunu kanıtlamış, yetkili servis kalitesinde özel oto servisi hizmeti veren, otomobillerin tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında giderebilen kompleks yapılar, araçlar yaşlandıkça ve pahalandıkça öne çıkacak ve gelişecektir. Ancak sıfır otomobildeki yüksek vergi yükü, uçtan uca tüm sektörü olumsuz etkiliyor. Sektör yüksek ÖTV’den arınmadığı sürece gelişmemeye mahkûm. Bugün 1 milyonluk pazar yerine belki de 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık. Park büyüdüğü takdirde SSH tarafında temeli sağlam ve istikrarlı bir gelişimden bahsedebiliriz.”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113