• BIST 9652
  • Altın 2968.938
  • Dolar 34.6884
  • Euro 36.6766
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 0 °C

Üç hayat, üç dram

Üç hayat, üç dram
Üç ayrı hayat ve üç ayrı hikâye? Hepsi de ilerlemiş yaşlarına rağmen hastalıklar içerisinde geçen yaşamlarını tek başlarına sürdürmeye çalışıyordu. Bu zor şartlar altında günden güne kötüye giden hayatları, bir gün Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdür

 

Yıllar önce eşi tarafından terk edilmiş ve şizofreni rahatsızlığıyla tek başına mücadele etmek zorunda kalan emekli devlet memuru Ayşe Teyze’nin(75), çöp evdeki yaşamı yürek burkuyordu. Velibaba Mahallesi’nde oturduğu ev, Ayşe Teyze’ye yine kendisi gibi şizofren olan ablasından kalmaydı. Ev, yıllardır biriktirdiği çöpler yüzünden yaşanmaz olmuştu.  Bir de üstüne üstlük iyice yaşlanan Ayşe Teyze kendine bakamaz hale gelmiş,  sağlığı ise günden güne kötüye gitmeye başlamıştı.  Çevresindeki komşuları Ayşe Teyze’nin durumunu Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gönüllüler Merkezi’ne bildirdi. Harekete geçen merkeze bağlı gönüllüler, bir buçuk yıl boyunca Ayşe Teyze’nin yeme, içme, bakım ve sağlık sorunlarıyla bizzat ilgilendiler. Bu esnada onun Sosyal Hizmetlere bağlı daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda kalması için girişimlerde bulunuldu.  Ayşe Teyze’nin raporları çıkartıldı ve bir buçuk yıl uğraşın ardından kendisi Manisa Kula’da Sosyal Hizmetlere bağlı bakım evine yerleştirildi. Ayşe Teyze şimdi yeni yerinde 24 saat boyunca daha emin ellerde ve sağlıklı bir ortamda yaşamını sürdürüyor.

“Annemin duasını aldım.”

Mehmet Amca(80), yıllarca İsviçre üniversitelerinde seminerler vermiş, ancak yılların birikimini dolandırıcılara kaptırmıştı.  Mehmet Amca bir de İsviçre’de yaptırdığı özel sigortasından Türkiye’de faydalanamayınca beş parasız ortada kalmıştı. Evsiz barksız kalan Mehmet Amca, hayırseverlerin işyerlerinde kalmaya başladı. Önce bir büroda daha sonra ise mermer atölyesinde yaşamını idame ettirmek onun için oldukça zordu. Akrabalarına ise bilinmeyen bir nedenle çok dargındı ve onlarla görüşmek istemiyordu. Yapayalnız bir şekilde zor şartlar altında yaşayan Mehmet Amca’nın da imdadına Gönüllüler Merkezi yetişti. Kendisine öncelikle kısa süreliğine barınabileceği bir yer bakan gönüllüler, Mehmet Amca’yı Kızılay Kampına yerleştirdi. Bu süre zarfında devamlı kalabileceği bir yer için verilen çabalar sonuç verdi ve Mehmet Amca, İstanbul Darülaceze’ye yerleştirildi. Annesinin son zamanlarında ona hizmet eden Mehmet Amca, gözlerinden okunan mutlulukla “Ben annemin duasını aldım. Benim de son zamanlarımda elimden tutan biri oldu.” diyordu.

Felç geçiren Nurettin Amca’ya yeni bir hayat

Gönüllüler tarafından hayatı değişen bir diğer isim de 55 yaşındaki Nurettin Amca oldu. 20 yıl önce eşinden boşanan ve iki çocuğuyla da yıllardır görüşmeyen Nurettin Amca,  geçirdiği ani felç rahatsızlığı sonucu Kartal Lüfti Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri tarafından Nurettin Amca’nın kimi kimsesi olmadığı anlaşılınca herkesin derdine ortak olan Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Gönüllüler Merkezi’ne haber verildi.  Harekete geçen gönüllüler, Nurettin Amca’yı hastaneden alıp Kızılay Kampına yerleştirdi. Nurettin Amca’nın tüm bakımını üstlenen gönüllüler, daha iyi ve kalıcı bir bakımevine yerleştirilmesi için resmi işlemleri de sürdürdüler. Tüm uğraşıların sonucunda Nurettin Amca için Erzurum Pasinler’de Sosyal Hizmetlere bağlı bir bakım merkezi bulundu. Şimdi yeni yerinde daha huzurlu olan Nurettin Amca, yardımlarından dolayı gönüllülere teşekkür etti.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113