• BIST 8793.61
  • Altın 2989.878
  • Dolar 34.2531
  • Euro 37.2278
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Tuzla’da Okullarda Akran Nezaketi Çalıştayı Düzenlendi

Tuzla’da Okullarda Akran Nezaketi Çalıştayı Düzenlendi
Okullarda daha nitelikli eğitim ortamları oluşturulması adına Millî Eğitim Bakanlığının önemsediği ‘Akran Nezaketi’ konusunda Tuzla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünden oldukça önemli bir adım geldi.

 

Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı  Av. Eren Ali Bingöl, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Okan Üniversitesinden akademisyenlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin, STK ve sendika temsilcilerinin ve öğrenci ve velilerin katılımları ile 15 Ekim 2024 günü Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesislerinde geniş katılımlı bir “Okullarda Akran Nezaketi Çalıştayı” düzenlendi.

3-123.jpg

Çalıştayda katılımcılar yedi masada konu başlıklarını analiz ettiler. İlkokullar, Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları, Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri ve Okul Dışı Eğitim Paydaşları olmak üzere farklı okul kademelerinden ve kurum temsilcilerinden oluşan masalarda konu ile ilgili sorun ve çözüm önerileri tartışıldı.

2-208.jpg

Yapılan bu geniş kapsamlı çalışma sonucunda oluşturulacak sonuç raporunun yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

4-084.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin ÇANGIR, eğitimde genel bir prensip olarak öğretmek istenilenlerin ön plana çıkarılması prensibini benimsediklerini belirterek bu bağlamda zorbalık yerine nezaket vurgusu yapmanın doğru davranışı yaygınlaştırmada etkili olacağını ifade etti.

1-341.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin ÇANGIR, eğitim ortamlarında nezaket çalışmalarının araştırmacılar için nispeten yeni bir konu olup, bu kavramın okul zorbalığı, olumlu okul iklimi ve sosyal duygusal öğrenme çalışmalarıyla bağlantılı olarak ele alındığını söyledi. Bu kapsamda Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, çeşitli üniversiteler ve STK’ların katılımı ile okullarda Akran nezaketi çalıştayı düzenlendiklerini belirterek, çalıştay kapsamında oluşturulan yedi masada eğitimin farklı kademelerinden paydaşların fikirleri alınarak ortak bir eylem planı oluşturulmaya çalışılacağını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113