Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından sürdürülen projede ilk eğitime Tuzla’da görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Toplumsal yapının bütününe gönüllülük ağıyla ulaşarak madde bağımlılığı ile mücadeleyi içeren projenin ilk eğitim toplantısına Tuzla Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Nazmi İş, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, projenin koordinatörleri ile Tuzla’da görev yapan rehber öğretmenler katıldı.
Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır Diyoruz
Eğitimde açılış konuşmasını Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut yaptı. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda toplumsal bilincin oluşması adına başlatılan proje hakkında konuşan Bulut, “Tuzla’da tüm kamu kurumları birleşip madde bağımlılığına hayır diyoruz. Sayın kaymakamımız ve belediye başkanımızın öncülüğünde, kamu kurumlarının işbirliğiyle projemizi başlattık. Bu projeye destek veren tüm kişi ve kurumlar teşekkür ediyoruz” dedi.
Çok Büyük Bir Tehlike İle Karşı Karşıyayız
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da konuşmasında rehber öğretmenlerin madde bağımlılığı ile mücadeledeki önemini “Bir problemi ilk önce rehber öğretmenler görür” cümlesiyle aktardı. Alireisoğlu, “Kapımızda olan felaket, bizi çaresiz bırakan, bizi derinden yaralayan, bizi üzen ve hiç kimsenin onun önüne mazeret koyacağı bir konu değil. Çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Eğer tedbir almazsak çocuklarımız elimizden akıp gidiyor. Madde bağımlılığı, toplum için çok büyük bir tehlike. Tuzla’da gençlerimizin elinden tutalım, bırakmayalım istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Ateş Düştüğü Yeri Yakıyor
Eğitimde konuşan Dr. Faruk Karadağ, madde bağımlılığı ile mücadelede Kurtuluş Savaşı’nı andıran bir ortam oluştuğunu söyledi. Karadağ, “Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde oluşan bu sürece dahil oldum. Gönüllü bir şekilde, Kurtuluş Savaşı’nı andırırcasına, fedakarca bir ortam oluştu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu işin artık şakası yok. Şu an sokaklarımızda çok tehlikeli ve bulaşıcı bir mikrop dolaşıyor. Çok büyük bir iyi niyetle gayret göstereceğiz. Gönüllü olan herkesi içeren bir projeye başlayacağız. Çok geniş tabanlı bu projede 3 bin sokakta çalışma yaparak halkımızı aydınlatmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Bu Proje Hepimiz İçin Toplumsal Bir Vazifedir
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi, Çocuk Psikiyatristi Yrd. Doç. Dr. Vahdet Görmez, “Bu proje, hepimiz için toplumsal bir vazifedir.” ifadesini vurguladı. Görmez, “Toplumda yaşanan bir sorunu çözmek için mahalleye, sokağa inmek lazım. Bu proje bu açıdan da çok büyük bir önem taşıyor. Gönüllü paylaşımla sağlanan bu çalışmada 1 yıl süreyle birlikte çalışacağız. ” dedi.
Rehber öğretmenlerin eğitimi, proje hakkındaki soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.