• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 28 °C

Tuzla Halk Eğitimi'nden geleneksel yılsonu sergisi

Tuzla Halk Eğitimi'nden geleneksel yılsonu sergisi
  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Tuzla Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi her yıl olduğu gibi yine ilgi odağı olmayı başardı.

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ‘’SANAT ŞÖLENİ’’

Protokolün yoğun ilgi gösterdiği sergi birbirinden renkli karelere ev sahipliği oldu. Protokolde Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve eşi, Belediye başkan yardımcısı Sinem Gülenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır ve eşi, Devlet Hastanesi Başhekimi, Tuzla Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü, Nüfus İşleri Müdürü, Tuzla Müftüsü, Bostancı Halk Eğitim Müdürü, Gebze Halk Eğitim Müdürü, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler, sivil toplum kuruşları temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile serginin açılışı gerçekleşti.

1-312.jpg

      Cam ve gümüş atölyelerinin çalışmaları ziyaretçileri adeta büyüledi. El sanatları kurslarında itinayla hazırlanan ,evlerimizi süsleyen çalışmalar el emeği ve göz nurunun kanıtıydı. Giyim kurslarında yapılanlar moda defilelerinde gördüklerimizi aratmıyordu.

2-189.jpg

Geleneksel el sanatları arasında yer alan Hat ve Ebru çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Su kabağından yapılan gramafonlar ,ışıl ışıl parıldayan lambalar, abajurlar müthişti. Şeker hamurundan üretilen pastalar, çiçekler farklı bir ambiyansa sahipti.

3-113.jpg

Takı tasarım kurslarında yapılan kolyeler, bileklikler. küpeler, bronşlar özellikle kadınlar tarafından beğeni topladı. Seramik, makrome kurslarında yer alan çalışmalar  diğerlerini aratmıyordu.

4-080.jpg

İpek böceği kozalarından yapılan tablolar, takılar cidden nadiren görülen eserler arasındaydı. Filografi sanatının eşsiz zerafeti baş  köşeyi çoktan almıştı.

5-040.jpg

Usta ressamların tablolarını aratmayan resimler tüm binanın duvarlarını hakkıyla süslemişti. Kısacası sanatla iç içe bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Tuzla Halk Eğitimi Merkez Sergisini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

6-020.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113