• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR
Tuzla Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ederek yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı için yapılan hazırlıkları hakkında bilgi aldık. 

Kurum Müdürü Cihan BİNGÖL’ e yapılan görüşmede; “Tuzla Halk Eğitimi Merkezi olarak 14 Haziran’da 2023/2024 eğitim öğretim yılı sona ermesi ile 2024/2025 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına başladık. Öncelikli olarak Millî Eğitim Bakanlığının “Halk Eğitimi Merkezleri Kurslarında yapılan düzenlemeler’’ konulu yazı gereği atölyelerimizi yeniden planladık. Bu planlama kapsamında “okuma yazma kursları, özel gereksinimli bireylere yönelik kurslar, unutulmaya yüz tutmuş meslekler kapsamında açılacak kurslar, kadınların ve dezavantajlı bireylerin sosyal hayata ve iş hayatına katılımlarını artırmayı hedefleyen kurslara” öncelik verdik. Atölyelerimizi ve çalışma alanlarımızı buna göre düzenledik. Uzun zamandır boyanmayan kurumumuzun Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla tüm birimler boyandı, ilaçlandı ve temizlenerek eğitime hazır hale getirildi. Bu katkıdan dolayı Tuzla Belediyesi’ne teşekkür ederim.

Kamu kaynaklarının daha etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilkesinde hareketle, halk eğitimi merkezimizin çalışmalarının öngörülebilir ve planlı olarak yürütülmesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli amaçları doğrultusunda Tuzla Kaymakamı Sn. Ümit Hüseyin GÜNEY adına Sultanbeyli Kaymakamı Kemal ŞAHİN’in başkanlığında İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyon toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin ÇANGIR başta olmak üzere tüm birim amirleri ve ilçemizdeki mahalle muhtarlarının katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonuçlarını kurum yönetimi olarak analiz edip gerekli önlemleri aldık.

Yönetmelik gereği yeni eğitim öğretim yılında görev verilecek usta öğreticilerinin 01-29 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınmaktadır. Başvuruların çok farklı alanlarda ve yoğun olması halk eğitimimizin vatandaşlarının arzu ve isteklerini karşılamak için çok yönlü çalıştığının en önemli göstergelerindedir.  Bu yönde de gerekli alt yapımızı hazırlamış bulunmaktayız. Bu konuda ilçemizdeki çeşitli STK’larla, Tuzla Devlet Hastanesi ve Tuzla Belediyesi dahil tüm kamu kurumları ile görüşmelerimiz devam etmektedir.

2024/2025 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi sevgiyle karşılamaya hazırız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113