MARDER’den Tuzla Belediyesi'ne Sert Çıkış: "Haksızlığa Uğrayan Her Vatandaşın Sorumluluğu Sizde!"
MARDER (Marmara Yatırımcı İş Adamları ve Yapı Müteahhitleri Derneği), Bilgi Edinme Kanunu kapsamında dilekçe ile başvuru yapmadan önce, ilk olarak Tuzla Belediyesi önünde dilekçesini okudu. Ardından, Tuzla Belediyesi İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü çalışanlarına dilekçesini dağıttı ve beyaz masaya giderek resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan MARDER Başkanı Bülent Yüksel, Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla Emniyeti başta olmak üzere İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve çevre ilçe temsilciliklerine kadar, hak sahiplerinin mağduriyetlerinin çözülene kadar, Tuzla Belediyesi’nden olumlu bir sonuç alana kadar ve en önemlisi 20 Mart’taki iftar programına kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Yüksel, "Bugün alkışlarla müracaat evraklarımızı teslim ettik ve dağıttık." dedi.
İŞTE O BİLDİRİNİN TAMAMI:
SAYGI DEĞER TUZLA BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜ VE YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ AMİR VE ÇALIŞANLARI
Tuzlada Faaliyet Gösteren Müteahhitlerin Aylardır, Yaptığımız Emsal Transferlerimizde, Eski Yönetim Tarafından Mükerrer İşlemler Yapıldığı Gerekçesi İle Ruhsatlarımız, İnşaat Seviyelerimiz Ve İskanlarımız Ne Yazık Ki Hukuka Aykırı Olarak Bekletilmektedir. İşlemlerimizin Durdurulması Hukuka Aykırı Olmasının Dışında, Şu Anda Çok Az Bir Kısım İşlemlerin Devam Etmesi Ve Çoğu Dosyalarımızın Bekletilmesi de Bir O Kadar Hayatın Olağan Akışına Aykırı Olarak Hukuksuzdur.
Sizler Tuzla Belediyesi Çalışanları Olarak Onaylanan Her Ruhsatta, Yapılan Her İşlemde İmzalarınızın Olduğu Biliniyor. Binlerce Mağdur Oluşmuş ve Görmezden Gelinen Müteahhitlerin Zararları, Yaşadıkları Mağduriyetler Hakkında Çok Yakında Hukuki Olarak Maddi Ve Manevi Tazminat Davaları Açılacaktır. Bu Davalar Tuzla Belediyesine Dolayısı İle Ruhsatlarda İmzası Olan Sizleri de Mesul Kılacaktır.
Bu Sebeple Attığınız Her İmza, Haksızlığa Uğramış Her Vatandaşın,
Yaşadığı Maddi ve Manevi Zararların Sorumluluğu, Siz Tuzla Belediyesi İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü Çalışanlarındadır.
Yarından itibaren hukuksuzca bekletilen işlemlerimiz devam etmediği takdirde kat İrtifakını kuramayan, inşaat seviyesini alamayan, iskanını alamayan her mağdur vatandaşın uğrayacağı zararlardan, dışarıdan gelen bürokratların değil de sizlerin sorumluluğu olduğunu sizlere tebliğ ediyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.