• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye'nin yüreği yandı! Narin'in cansız bedeni bulundu

Türkiye'nin yüreği yandı! Narin'in cansız bedeni bulundu
Narin'in cansız bedeni jandarma tarafından bulundu. Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin çuval içerisinde üzerinin taşla kapatılmış şekilde bulunduğunu açıkladı.

8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni aramaların 19. gününde jandarmalar tarafından bulundu. Küçük kızın cesedi köye 1.5 km uzaklıktaki dere yatağında bulundu.

Narin 21 Ağustos'tan bu yana aranıyordu. Narin'i arama çalışmalarında sabah saatlerinde hareketlilik yaşanırken köye giriş çıkışlar kapatıldı.

DİYARBAKIR VALİSİ MURAT ZORLUOĞLU KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI
Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin çuval içerisinde üzerinin taşla kapatılmış şekilde bulunduğunu açıkladı.
Zorluoğlu açıklamasında, "Narin Güran, dere kenarında, çuval içerisinde ve üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. Öldürüldükten sonra çuvala koyulup dere kenarına getirildiği, üzerinin şüphe uyandırmayacak şekilde ağaç dallarıyla kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.
İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA
"Diyarbakır Bağlar'da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hâlihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir.

Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun..."

ADALET BAKANI TUNÇ: NARİN KIZIMIZIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLAN YA DA OLANLAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Tunç'un açıklaması şu şekilde;

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü.
Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.

Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

Narin'in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI "SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın ölümü ile ilgili sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin bizzat takipçisi olacaklarını açıkladı. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Bağlar'da kaybolan evladımız Narin'in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız" dedi.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT 'TAN NARİN MESAJI
"Narin Güran evladımızdan gelen acı haber yüreklerimizi derinden yaraladı. Minik yavrumuza Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Sorumluların adaletin karşısında en ağır şekilde hesap vereceğinden şüphemiz yoktur."
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN NARİN MESAJI
"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızdan gelen acı haberden dolayı çok üzgünüz.

Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: SORUMLULARIN ADALET ÖNÜNDE EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
"Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız."
NARİN İLE İLGİLİ MESAJLARINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç'un Narin ile ilgili yaptığı açıklamada bir ayrıntı dikkat çekti. Bakanların mesajlarında Narin'in ailesine başsağlığı dileği yoktu. Bu durum soruşturmaya ilişkin şüphelerin Narin'in aile yakınları üzerinde yoğunlaştığı izlenimi doğurdu.


ABİ GÖZALTINA ALINDI, AMCA İSE TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmış, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.


DEFİN İŞLEMLERİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Narin'in cenazesinin defnedileceği Tavşantepe Mahallesi'ndeki köy mezarlığında, defin işlemleri için hazırlıklar başladı. Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı. Kaynak:akşam.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113