• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye'de ilk ve tek

Türkiye'de ilk ve tek
Pendik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek randevulu moloz toplama uygulaması, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

2 tona kadar ücretsiz olan hizmet için bir yılda  7 bin 500  başvuru alan ekipler, 1.700 kamyon dolusu moloz topladı.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte evlerde tadilat ve inşaat çalışmaları hız kazanırken,  çıkan molozların bertaraf edilmesi  de Pendik’te  sorunsuz bir şekilde çözüme kavuşturuluyor. Pendik Belediyesi tarafından  yaklaşık 1 yıldan beri uygulanan randevulu moloz konteyneri hizmeti,   yoğun bir şekilde vatandaş taleplerini karşılıyor.  100 konteyner ile hizmet veren uygulamaya, yakında 100 konteyner daha eklenecek.  Vinç sayısı da talepleri karşılamak üzere ikiye çıkarıldı.

2 tona kadar ücretsiz

Ekipler, 2 tona kadar ücretsiz olan hizmet için günde ortalama 25 vatandaşın konteyner talebini karşılıyor. 444 81 80 numaralı Çağn Merkezini  arayarak randevu ile konteyner talep eden  vatandaşlar, ev ve işyerlerinden çıkan molozları bu konteynerlerde topluyor.   Belediye ekipleri tarafından kapılarından kısa sürede alınıyor.  Bir yılda 7 bin 500  konteyner talebi değerlendirilirken,   taşınan moloz miktarı da 1.700 kamyona ulaştı.  

“Sadece moloz için kullanın”

Türkiye’de ilk ve tek  olan sistemin vatandaşların hayatına kolaylık getirmek amacıyla uygulamaya konulduğunu söyleyen  Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, konteynerlerin amacı dışında kullanılmamasını istediler.  Randevu alan  vatandaşların kapısına bırakılan konteynerlerin içine sadece beton türevi  moloz atılması gerektiğini söyleyen yetkililer,  “Ancak bazen plastikten cama kadar çeşitli maddelerin veya evsel atıkların da bu  konteynerlerin içine atıldığını üzülerek görüyoruz. Genellikle park ve yol dolgu alanlarında kullandığımız molozların içine karışan bu maddeleri ayırmamız mümkün değil.  Dolgunun sıkışmasını önleyen, aynı zamanda doğaya da zarar veren bu atıkları geri dönüşüme atılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini  bekliyoruz” şeklinde konuştular.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113