• BIST 9663.91
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta

Türkiye Pist Şampiyonası 9 Yıl Aradan Sonra İstanbul Park’ta
7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak yarışlarda Texaco Team AMS 2 yeni sürpriz pilot ile ve Şampiyona lideri olarak, Avek Otomotiv tarafından desteklenen Audi TCR yarış otomobilleri ile start alacak.

Ülkemizin tek uluslararası yarış pisti olan İstanbul Park’ın yeniden Türk sporuna ve sporcusuna kapılarını açabilmesi için uzun süredir devam eden hukuki sürecin tamamlanmasının ardından, tam 9 yıl aradan sonra 7-8 Eylül tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası yarışları tüm sporseverlerin ziyaretine de açık şekilde tekrar Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek.

dscf0185bis.jpg 

Türkiye Pist Şampiyonasının 27-28 Temmuz tarihlerinde Körfez yarış pistinde yapılan ilk ayak iki yarışını da Maksi grupta kazanan ve podyumu dolduran Texaco Team AMS sporcuları topladığı puanlarla hem Maksi grup pilotlarda hem de Takımlar Şampiyonasında liderliğe çıkmıştı. 

7-8 Eylül tarihlerinde tam 9 yıl sonra İstanbul Park’ta tekrar yarışabilmenin heyecanını yaşayan Texaco Team AMS sporcuları yarışlarda başarılı olabilmek için iyi bir hazırlık süreci geçirdiler.

rv-2209.jpg

Takımda 2 önemli yenilik olacak

Bunlardan ilki, takımın ve ülkemizin pistlerdeki 18 yaşındaki genç yeteneği, Türkiye Karting ve Avrupa TCR Dayanıklılık Serisi Şampiyonu Zekai Özen’in takımın 1. pilotu olarak AUDİ TCR Gen2 ile piste çıkacak olması. İkinci yenilik ise 2017, 2018 ve 2021 yıllarında İstanbul Park’ta gerçekleştirilen özel kupalara katılarak şampiyonluklar elde eden ve bu pistte son derece deneyimli bir sporcu olan Sinan Çiftçi’nin takıma katılması olacak. Başarılı sporcu bu yarışta Audi TCR Gen1 ile start alacak ve Takımlar Şampiyonluğu için önemli bir katkı sağlayacak. Takımın üçüncü otomobili olan Audi TCR DSG’yi ise Körfezde gerçekleşen ilk yarışı podyumda tamamlayan Türkiye Pist Şampiyonası’nın deneyimli sürücülerinden Gökhan Kellecioğlu sürecek.   

Takım direktörü İbrahim Okyay ‘Her şeyden önce uzun süredir İstanbul Park’ın Türk sporuna, sporcusuna ve sporseverlere açılabilmesi için büyük bir çaba gösteren TOSFED yetkilileri ve Sayın Başkan Eren Üçlertoprağı’na takımımız adına teşekkür ederiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük spor tesisi yatırımlarından biri olan bu harika piste geri dönmek büyük bir mutluluk. Eminim kısa sürede İstanbul Park’ın getirdiği heyecan ile Türkiye Pist Şampiyonası çok daha güçlü ve renkli yarışlara sahne olacaktır. Biz de takım olarak bunun bir parçası olabildiğimiz için çok mutluyuz.’ dedi.   

zek-tps-trm-7523.jpg

Türkiye Pist Şampiyonasında Avek Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Texaco Team AMS’nin diğer sponsorları Bitci Teknoloji, Fikir Medya, PetPops.co, Glasurit ve Sparco’dur.

7-8 Eylül yarış programı için:

https://www.tosfed.org.tr/wp-content/uploads/2024/08/2024-TPS-02-03-Program-Cumartesi.pdf

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113