• BIST 9002.34
  • Altın 2960.806
  • Dolar 34.1727
  • Euro 37.0326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 3 °C

TİRİTOĞLU: "ISI YALITIMI, ENERJİ TASARRUFU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP"

TİRİTOĞLU: "ISI YALITIMI, ENERJİ TASARRUFU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP"
Tipor Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Mert Tiritoğlu, ısı yalıtımının enerji tasarrufu sağlama ve çevreyi koruma açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.

Türkiye'deki binaların önemli bir kısmında yeterli ısı yalıtımı olmadığını belirten Tiritoğlu, bu durumun enerji israfına neden olduğunu vurguladı.
Tiritoğlu açıklamasında "Türkiye ve dünya genelinde binalarda enerji tüketimi üzerine yapılan çeşitli araştırmalar, binalarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmının ısıtma, soğutma ve yalıtım eksiklikleri nedeniyle verimsiz kullanıldığını ortaya koyuyor. Özellikle eski yapılarda bu oran daha da yüksek. Yalıtım yapılmayan binalarda enerji kaybı çok büyük, bu da hane halkı ile birlikte ülke ekonomisine büyük bir yük getiriyor" dedi.
“Isı Yalıtımı, Çevreye Duyarlı Şehirler Oluşturmanın Temelidir”
Enerji verimliliğini artırmanın, ekonomik faydalar sağlamanın yanı sıra çevresel etkileri de önemli ölçüde azalttığını ifade eden Tiritoğlu, küresel ısınmayla mücadelede binalarda ısı yalıtımının büyük bir katkı sağladığını söyleyerek "Isı yalıtımı uygulamaları, ısınma ve soğutma maliyetlerini düşürürken, fosil yakıt tüketimini azaltarak çevreye duyarlı şehirler oluşturmanın temelini atıyor" açıklamasında bulundu.
Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzaladığını hatırlatan Tiritoğlu, bu kapsamda binaların enerji verimli hale getirilmesinin, ülkenin karbon salınımını azaltma hedeflerine ulaşmada büyük bir rol oynayacağını belirtti. "Binaların enerji sınıflarının iyileştirilmesi ile her yıl milyarlarca dolar seviyesinde tasarruf sağlanabilir ve bu tasarruflar ülke ekonomisine büyük katkı sunar" şeklinde konuştu.
Tipor Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Mert Tiritoğlu, enerji verimliliğini artırma konusunda hem kamu hem de özel sektörün harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Enerji verimliliği sadece çevresel bir sorumluluk değil, aynı zamanda ekonomik bir gereklilik. Binalarımızı daha verimli hale getirmek, enerji kaynaklarını daha etkin kullanmamızı sağlayacak ve uzun vadede hem kamu hem de özel sektöre önemli tasarruflar sağlayacaktır" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113