Türk mutfağını daha güçlü kılmak ve Anadolu’nun yöresel lezzetlerini genç kuşaklara aktarmak göreviyle hareket eden TAFED, kısa bir süre önce 7.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek eylem planını açıkladı. TAFED’in gündemindeki en önemli konu başlığı, kültürümüzün önemli bir parçası olan Türk mutfağını ve aşçılığını, yurt dışında tanıtmak olarak belirlendi.
Gastronomi ile ilgili dünyada gerçekleştirilen fuar, festival, etkinlik gibi tüm organizasyonlarda TAFED şeflerinin ön sırada yer alacağını söyleyen TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Türkiye’nin gastronomi konusunda ciddi bir tanıtım stratejisine ihtiyacı olduğunu belirtti. Açıköz “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteği ile, çeşitli projelerle Türk mutfağını ve Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkararak dünyaya açmayı hedefliyoruz. Böylece yerli üretime, ihracata ve ekonomiye de katkı sağlayacağız. Bu konuda her zaman olduğu gibi elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.