• BIST 9521.04
  • Altın 2795.336
  • Dolar 33.9295
  • Euro 37.5775
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Şok tahmin! Altın bu fiyata yükselecek!

Şok tahmin! Altın bu fiyata yükselecek!
Altın ve Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, her şeyin yeni başladığını söyleyerek 18 Eylül’ü işaret etti. 18 Eylül sonrası fiyatlamalarda yönün değişebileceğini açıklayan Sarı, yıl sonunda altında 4.000 seviyelerinin görülebileceğini belirtti.

Her yıl dünyanın en önemli merkez bankacıları ve finansal piyasa katılımcılarını Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında bir araya getiren sempozyumda, bu yıl "Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi" teması ele alınacak.

Kansas City Fed'in ev sahipliğinde 1978'den bu yana düzenlenen sempozyumun bu seneki teması kapsamında, küresel ekonomiyi etkileyen birçok önemli gelişme tartışılacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajlarda ise bankanın temmuz ayındaki toplantısının ardından açıklanan veriler ve gelişen ekonomik görünüm ışığında alacağı para politikası kararlarına dair ipuçları aranacak.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Jackson Hole gündemine ilişkin Haber7’ye değerlendirmelerde bulundu.

Sarı, her şeyin yeni başladığını söyleyerek 18 Eylül’ü işaret etti. 18 Eylül sonrası fiyatlamalarda yönün değişebileceğini açıklayan Şirin Sarı, yıl sonunda altında 4.000 seviyelerinin görülebileceği yönünde tahminlerde bulundu.

“18 EYLÜL’DE YÖN DEĞİŞEBİLİR”  

Piyasaların haftaya sakin başladığını ancak hafta sonuna doğru hareketlenmenin başladığını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, piyasaların Jackson Hole odaklandığını dile getirdi.

Sarı, dün akşam Fed tutanaklarının takip edildiğini ve Fed’ten eylül ayında bir faiz indiriminin kesin geleceğini beklediklerini ifade etti. Fed’ten kesin bir faiz indirimi bekleyen Şirin Sarı, kaç baz puan indirileceğine yönelik Jackson Hole konuşmasındaki ipuçların takip edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Powell’ın konuşmasının önemine dikkat çeken Şirin Sarı, Merkez Bankaları için Jackson Hole toplantısının önemli olduğunu vurguladı. 18 Eylül’ü işaret eden Şirin Sarı, 18 Eylül sonrası tüm fiyatlamaların yönünün değişebileceğini belirtti.

Sarı, piyasaların yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini dile getirdi. 18 Eylül’e kadar istihdam ve enflasyon cephesindeki gelişmelerin kritik olduğunu açıklayan Şirin Sarı, 18 Eylül’e kadar sürecin yakından takip edileceğini söyledi.

ALTINDA REKOR TAHMİN

Gram altın tarafında tarihi rekor seviyelerin görüldüğünü söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, kur tarafında hareketliliğin olduğunu belirtti.

Sarı, gram altının 2.500 bandını aşarak 3.000 yolculuğuna başladığını açıkladı. Ons altında sınırlı yatay seyrin olduğunu dile getiren Sarı, 2.500 – 2.550 dolar bandının yukarısında kapanışlar gerçekleşirse ons altında ciddi yükselişlerin başlayabileceğini açıkladı. Sarı, “Ons altında her şey yeni başlıyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ons altın tarafında 2.500’ün üzerinde kapanışlarla 4.000 dolar seviyelerinin görülebileceğini söyledi. Altının hareketine daha yeni başladığını vurgulayan Sarı, tüm dünya piyasaları açısından 18 Eylül sonrasının da kritik olduğunu belirtti.

Kısa vadeli düşüşlerin alım fırsatı oluşturabileceğini dile getiren Şirin Sarı, gram altının 2.500 seviyesinin altına gerilemesinin zor olduğunu açıkladı.

Sarı, ons altında 4.000 dolar seviyelerinin görülmesi ile gram altında da 4.500 TL seviyelerinin takip edilebileceği yönünde tahminlerde bulundu. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113