• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 14 °C

Şekerci Cafer Erol, son 4 yılda 10 milyon kişiyi ağırladı

Şekerci Cafer Erol, son 4 yılda 10 milyon kişiyi ağırladı
Turizm, sağlık gibi sektörler üzerinden her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan ülkemiz, gıda markalarıyla da gerek yerelde gerekse yurt dışında yabancıların gözdesi oluyor.

4 yılda mağazalarında 10 milyon kişiyi ağırlayan Şekerci Cafer Erol, asırlık başarı hikayesini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

Tarihi, turistik, kültürel ve son yıllarda da sağlık hizmetleriyle tüm dünyadan milyonlarca turistin popüler rotası haline gelen ülkemiz, gıda markalarıyla da gerek yerelde gerekse yurt dışında yabancıların gözdesi oluyor. Birçok kişi, yerli şeflerin  lezzetlerini tatmak için yüzünü Türkiye menşeli gıda markalarına çevirirken, bu başarının rüzgarını arkasına alan gıda sektörü de büyümeye devam ediyor. Statista’nın yayımladığı veriler 2022’yi 121,8 milyar dolar gelirle kapatması beklenen gıda sektörünün bu rakamı 2027’ye kadar 140,5 milyar dolara ulaştıracağına işaret ediyor. Gıda pazarının gelir pastasından en büyük payı 21,38 milyar dolarlık (%17,55) cirosuyla şekerleme ve atıştırmalık segmenti alıyor. Asırlık markalarıyla dikkat çeken şekerleme sektörü, turistlerin de ilgi odağı oluyor. 4 yılda yurt içi ve dışından 10 milyon kişiyi mağazalarında ağırlayan yerli şekerleme markası Şekerci Cafer Erol, şimdide de 2 asırlık başarı hikayesini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

icin-028.png

Yılbaşı konsepti ile turistlerin ilgi odağına dönüştü

Türkiye’deki 8 ayrı lokasyonundaki mağazalarında oluşturdukları yılbaşı konsepti ile hem yerli vatandaşların hem de turistlerin dikkatini çektiklerini söyleyen Şekerci Cafer Erol Yönetim Kurulu Başkanı M. Nurtekin Erol, “İstanbul’da Göztepe, Karaköy, Ataşehir, İstinye, Kadıköy gibi ilçelerdeki lokasyonlarımız ve İzmir’deki mağazamızda her yıl yaklaşık 30 farklı ülkeden milyonlarca turisti konuk ediyoruz. Müşterilerimizin hem göz zevkine hem de damak tadına hitap ederken aynı zamanda ülkemizi temsil ediyoruz. Bu yüzden globaldeki hiçbir trendi kaçırmıyor, güncel olay ve durumlara renk katarak özel konseptler yaratıyoruz. 2018’de başlattığımız yılbaşı konsepti geleneğinin bu yılki temasını da Buz Masalı olarak belirledik ve bununla birlikte ilgi odağı haline geldik” dedi.

“Yüz yıl önce başlayan hikayeyi yurt dışına taşıyacağız”

Yılbaşı konsepti çerçevesinde çeşitli koleksiyon setleri hazırladıklarının altını çizen Şekerci Cafer Erol, “Müşterilerimizin yeni yılın enerjisini hissetmeleri ve geleneksel lezzetleri yılbaşı sofralarına taşımaları için akide şekeri, lokum ve çikolatalarımızla özel setler oluşturduk. Bunun yanı sıra rengarenk hediye kutuları yaptık. Yüz yıl önce bir şekerci dükkanı olarak başlayan serüvenin mirasçıları olarak, geçmişin değerlerini günümüze taşıyıp, dünyanın dört bir yanından insanlarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Kokusu metrelerce uzaktan duyulan, tadı günlerce damaktan eksilmeyen lezzetlerimizi hem internet sitemizde hem de mağazalarımız aracılığıyla müşterilerimize sunuyoruz. 2023’te asırlık başarı hikayemizi yurt dışına da taşıyarak büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113