Yeşil çay, üzüm, kiraz, çilek gözlerde oluşan gerginliği azaltır. Gözdeki kan damarlarını besler ve gözlerin daha canlı ve parlak olmasını sağlar. Bu bitkiler katarakt hastalığına da engel olur.
Sarımsak, pırasa, çilek gözün bağışıklık sistemini korur. Gözde arpacık çıkma riskini azaltarak, göz ağrılarına, sulanma ve kızarmalara da iyi gelir.
Kepekli makarna, buğday ekmeği yemek, gözdeki damarları koruyarak göz etrafında oluşabilecek çizgileri yok etmede etkili olduğu bilinmektedir.
Jaborandi (Pilocarpus), standart bir glokom ilacı olan pilo-karpin, tropikal bir Güney Amerika ağacı olan jaborandiden elde edilir. Etkileri eskiden beri bilinmektedir. Yapılan çok sayıda araştırma, C vitamininin göz iç basıncını düşürdüğünü göstermiştir.
Biber türleri, brokoli, lahana, turunçgiller, brüksel lahanası, guava, maydanoz ve çilek C vitamini açısından zengin kaynaklardır.
Yaban mersini (Vaccinium ınyrtulus), hemen hemen her türlü göz hastalığına karşı kullanılan geleneksel bir ilaçtır.
Kaynak: Yeni Akit
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.