Siz kendi bebeğinizi, yakın olduğunuz – sevdiğiniz bir aileye; sırf onlar da mutlu olsunlar diye evlat olarak verebilir miydiniz? Ve bu gerçeği ondan (belki kendinizden de ) ne kadar gizleyebilirdiniz? Ya da gizleyebilir miydiniz ?
‘Paylaşmak’ her zaman ve her şartta doğru mudur? Kişinin kendi mutluluğu başkalarının mutluluğuna gölge düşürecek olursa; bunu ‘mutluluk hırsızlığı’ olarak nitelendirebilir miyiz?
Vicdan, akıl ve mantık süzgecinden geçirdiğimiz ya da geçirmediğimiz kararlar ne gibi sonuçlar doğurabilir.
‘Fedakarlık’ nedir, nereye kadardır?
Varlığından haberdar olmadığınız bir kardeşinizi, varlığından haberdar olduğunuzda kaybetmek nasıl bir duygudur?
Sizin hayatınız ve geleceğiniz ile ilgili kararları ‘en yakınlarınız’ olsa dahi, başkalarının verme hakkı ne kadar vardır ya da var mıdır?
Bir şeyler için geç kalındığında; devam edeceğiniz şeyin niteliğinde ‘eksik kalmış’ tarafları doldurmak mümkün olabilir mi?
Seçil Kutal’ın günlük konuşma dili ile kaleme aldığı, buz üstünde kayar gibi akıcı bir üslupla devam eden ‘Yitik Zaman’ adlı romanı; ‘basit’ gibi görünmesine karşın, finalde derin sorularla, hem de tek bir soru dahi sormadan; hayatı, yaşananları ve insan kavramını sorgulamanıza yol açıyor.
Bu sorulara herkesin bir cevabı olabilir. Ama biz sizden, romanı okuduktan sonra cevap vermenizi bekliyoruz…
SEÇİL KUTAL KİMDİR?
Seçil Kutal 1969 Pendik doğumlu. Aslen Yanya göçmeni olan Kutal evli ve 1 kız çocuğu annesi. Ticaret lisesi mezunu. Çınardere Mahallesinde ikamet etmekte.
İlçemizin ilk bayan ozalitçisi olarak uzun yıllar hizmet veren Seçil Kutal, bundan böyle de; yaşarken biriktirdiklerini okurlarına aktarmaya devam edecek, bir yazar olarak aramızda.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.