Pendik Dumlupınar Mahallesinde inşa edilen ‘’Hamid Aytaç Kültür Merkezi’’nin açılışı ve Tapu dağıtım töreninde bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; ‘’Dünyada en zor şey gayri menkul paylaşımıdır’’ dedi. Güllüce şöyle devam etti ‘’Bunu dengeliyeceksin, herkesi memnun edeceksin, insanların yüzü gülecek… Bu zor bir iştir ama, bu zoru başardığı için Pendik Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum’’ dedi.
Pendik Belediyesi Bir Okul Gibi
Güllüce Pendik Belediyesinin bir okul gibi kültürel etkinliklere ağırlık verdiğini, bunun bir vizyon işi olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Pendik Belediyesi bir okul gibi. Ben gönderirsem başka belediyelere de bu konuda yardımcı olun’’ diyerek şöyle devam etti; ‘’İstanbul’un 94 yılı öncesi çöp dağlarına dönüştüğünü, su sıkıntısının hat safhada olduğunu’’ ifade eden Güllüce ’’20-25 yaş grubu o günleri bilmezler. Hep böyle güzeldi, zannederler. Bunları gençlerimize öğretmelisiniz’’ dedi.
Türkiye Pakistandan-Somaliye Kadar Umut Işığı Olmuş
Bakan Güllüce ‘’Ben hayatı en zor kazanmış kişiyim. En alt ekonomi grubundan geliyorum’’ diyerek konuşmasını ‘’Ben hayatımı 12 Eylül sonrası dört sene Fizan’da kalarak, zor şartalarda kazandım. Fakat 2001 yılındaki sıkıntı gibisini görmedim. Esnaf kan ağlıyordu. Kadınlar (Elektrik, su parası, ev kirası gibi sıkıntılar nedeniyele) kocalarımız evden kaçtı. Bize ekmek, bize yardım diye bağırıyordu. İnsanlar geçmişi unutuyor. Türkiye, Dünya Bankasından 500 Milyon Dolar borç para istiyor, alamıyordu. İnsanlar geçmişi unutuyor. Bu gün Türkiye Pakistandan-Somaliye kadar umut ışığı olmuş, 2 Milyar Dolar dış ülkelere yardım ediyor. Bu gün gelinen bu noktada petrol kuyuları, elmas yatakları mı bulundu? Hayır, değişen bir şey var. O da sizin oylarınızla gelen Recep Tayyip Erdoğan var’’ şeklinde sürdürdü.
Kendi Milli Harp Sanayimizi Geliştiriyoruz
AK-PARTİ Hükümetinin Havaalanları, Karayoları ve Hızlı Tren gibi son yıllarda yaptığı hizmet ve hamlelerini anlatan Güllüce; ‘’Havaalanlarında uçağa binmek beyaz adamların, seçkin insanların işi iken bu gün için otobüse binmek kadar sıradanlaştı. Otobüs parasıyla herkes gidip geliyor. Eskiden okullar açılınca, üç ay sonra bile kitaplar temin edilemiyordu. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığımız okulların açıldığı gün her öğrenciye bedava kitaplarını hazır ediyor. Hatta şimdi okullara Akıllı Tahtalar yerleştilidi, Tabletler dağıtıldı. Kendi Milli Harp Sanayimizi geliştiriyor, bu gün için kendi Tankımızı yapıyoruz. Kendi Savunma Gemilerimizi yapıyoruz’’ diyen Güllüce ‘’Gelin 30 Martta 76 Milyon kucaklaşmış olarak birbirimize sarılalım. Bu ülkede huzuru artırmak, işsizliğe son vermek için omuz-omuza sarılalım. 30 Mart'ta Bizi budayamazsınız, bize operasyon yapamazsınız, diye dünyaya haykırışın sesi olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
Değerlerimizi Yaşatmak İçin Eserlerimize İsimlerini Verdik
Törende bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin de’’Beş Yıllık süre içerisinde milletin verdiği emaneti yerine getirme noktasında önemli mesafeler aldık. Milletimize verdiğimiz hizmetleri, ‘Milletetimize hizmet eden insanların’ isimlerini eserlerimize vermek suretiyle taçlandırdık. Neredeyse her hafta bir Kültür merkezi açıyoruz. Bu ülkede ne kadar değerlerimiz varsa onları yaşatmak için eserlerimize isimlerini verdik. Hattat Hamid Aytaç’ta bu değerlerimizden biridir. Bir dönem eskimez yazımızın yasaklandığı, hafızalardan silindiği dönemlerde Hamid Aytaç adeta ‘Kur’an Mekkedenazil oldu, Mısırda okundu, İstanbulda yazıldı’ sözünü ispat edercesine şahane eserler vermiştir. Geçmişle geleceği birleştiren bir köprü olmuştur. İşte böyle bir değerimizin ismini bu Kültür Evimize vererek, onun sanatını da burada icra ettirerek yaşatmak istedik’’ dedi.
Daha sonra Bakan Güllüce tarafında açılış kurdelası kesilen Hattat Hamid Aytaç Kültürevi toplu halde gezildi. Faaliyet göstereceği Sanat dallarıyla ilgili salonlar ziyaret edilerek ilgililerden bilgi alındı.
HABER: Abdullah YADİGAR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.