• BIST 9659.48
  • Altın 3808.381
  • Dolar 37.938
  • Euro 41.0848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Pendik Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerinden ihtiyaç sahiplerine bayramlık seferberliği

Pendik Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerinden ihtiyaç sahiplerine bayramlık seferberliği
Pendik'te Hüseyin Vassaf Kültür Merkezi'nde dikiş kursuna katılan kursiyerler, "İyilik Kumbarası" projesi kapsamında ihtiyaç sahipleri için eşofman takımları dikti. Hazırlanan kıyafetler, Pendik Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Bayram yaklaşıyor, dayanışma ruhu Pendik'te yine en güzel haliyle kendini gösteriyor. Pendik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle faaliyet gösteren Pendik Sanat Akademisi ve Pendik Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (PESEM), gönülleri ısıtan bir projeye imza attı. Hüseyin Vassaf Kültür Merkezi'nde dikiş kursuna katılan kursiyerler, büyük bir özveriyle "İyilik Kumbarası" projesini hayata geçirdi.

Bayrama sayılı günler kala, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kendi elleriyle eşofman takımları diktiler. Hazırlanan eşofmanlar Pendik Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İhtiyacı olan herkes gelip gönül rahatlığıyla alabilecek. Böylece birçok kişi, bayrama yepyeni kıyafetleriyle girmenin mutluluğunu yaşayacak. Bu proje kursiyerler sadece kıyafet üretmekle kalmadı. Hem öğrendikleri becerileri hayata geçirdiler hem de yardımlaşmanın, paylaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissettiler.

gmrbyejxoamwx35.jpg

"BAYRAM HEDİYESİ OLARAK DAĞITILACAK"

İhtiyaç sahiplerine bayramlık ürettiklerini ifade eden giyim öğretmeni Derya Sıngın, "Pendik'te 60 kursiyerimizle bir kendine bir de kardeşine dik projesi başlattık. Projemizin adını iyilik kumbarası koyduk. Öğrenciler eşofman takımlarının dikim aşamasında el ele vererek birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde ortaya güzel işler çıkardılar. Üretilen bu eşofman takımları Pendik Belediyemizin hayır çarşısında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bayramlık hediye olarak ulaştırılacak. Bu çalışmada emeği geçen kursiyerlerimize ve bize imkanları sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

gmrby81xkaa2jrs.jpg

"KURS SINIFI TEKSTİL ATÖLYESİ GİBİ ÇALIŞTI"

İyilik kumbarasıyla ilgili konuşan kursiyer Ferhan Kurşunoğlu, "İyilik kumbarası bize sunulduğunda kursiyerler olarak çok heyecanlandık. Projeye başladığımızda sınıfımızda hummalı bir çalışma başladı. Kimi arkadaşlarımız dikiş. kimisi ütüledi, kimisi overlok çekti. Sınıfınızda tekstil atölyesi tadında bir çalışma oldu. Bu imkanların sağlanması ve insanların hayatlarına dokunmak bizi çok mutlu etti. Eşofman takımlarımız, iyilik kumbarasıyla Pendik Hayır Çarşısında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak" diye konuştu. KAYNAK:Sabah.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113