Bir aşırılık ve akıl tutulması yaşanıyor. Sosyal medyanın herkesi medya patronu yaptığı günden beri haklı haksız, doğru yanlış, iyi kötü birbirine iyice karışmış durumda. Böyle daha ne kadar gider, toplum olarak aklımızı ne zaman başımıza alırız bilmem ancak yeniden bir sorgu dönemine girmeliyiz.
Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım törenleri derken dün öğretmenler gününü kutladık. Bir hafta önce, 10 Kasım törenleri üzerinden koparılan fırtınaya şahit olduk. Dün ise Konya Valisinin, tören esnasında, oturuşunu beğenmediği bir gazeteciyi, öğretmen zannederek paylamasını gördük. Neredeyse olaysız tören yapamıyoruz.
Öğretmenler günü kutlama törenlerinde bile öğretmenler bu şekilde azarlanabiliyorsa durup düşünmek gerekir. Vali bey adeta kendini kaybediyor. Bir an; “bugün öğretmenlerin günü, sadece bu öğretmeni değil bütün öğretmenleri kırmış olurum” diye bile düşünmüyor. Vali beyin tek çıkış yolu var, o da bugün bir öğretmenler odası, arkasından da efsane vali Recep YAZIOĞLU’nun mezarını ziyaret etmesidir.
Çabuk unutuyoruz. Birkaç yıl önce, Yalova valisinin azarından sonra kalp krizi geçirerek vefat eden Halil Serkan öğretmeni; birkaç hafta önce, “Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım, usandım.” Diyerek intihar eden Saadet öğretmeni çabuk unuttuk.
Velileri ve mülki amirleri bir kenara bırakarak biraz kendimize bakalım. Son yıllarda, eğitim yönetiminde çok önemli bir zihniyet değişikliği yaşanmasına ve bu kadar seminerlere rağmen, Saadet öğretmeni intihara götüren süreç nasıl yaşanabiliyor? Hadi, veli ve mülki idare amirlerini anladık, bir öğretmeni en iyi anlaması gereken yine bir öğretmen olmalı değil mi? Bize ne oldu böyle?
Özensiz 10 Kasım törenleri üzerinden ibretlik olaylara şahit olduk. Sonuna kadar kefil olduğumuz arkadaşlarımıza sahip çıktığımız, “kusurları” kadar işlem görsünler dediğimiz için biz hedef olduk. Otuz yıllık meslek hayatında, sicillerinde en küçük bir iz bulunmayan arkadaşlarımızın, dikkatli olmaları konusunda uyarılması yeterliyken, açığa alınması hangi vicdana sığar?
Bunları yapanlar kim? Bunları yapanlar, kurduğu internet siteleri üzerinden her gün onlarca meslektaşının hakkına giren, yazdığı yazının altına adını yazamayacak kadar korkak, sanal haysiyet cellatlarıdır. Yakın zamana kadar aynı ilçede çalıştığı arkadaşını ihbar ederek, birileri nezdinde itibar kazanmaya çalışan omurgasız, asalaklardır. Bunları, erdemin ve ahlakın hakim olması gereken eğitim camiasından ayıklamadıkça, deşifre etmedikçe valilerden ve velilerden şikayetçi olmamız bir anlam ifade etmeyecektir.
Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin onurunu koruma sorumluluğunda olan yetkililerin; sosyal medyada köpürtülen, internet sitelerinde çarpıtılan, makam odalarında kullanılan kasıtlı haberlere teslim olmaları, bir süreç başladığında sessizliğe gömülmeleri anlaşılır gibi değil. Hâlbuki son darbeyi vurmak için değil, yönetip sahip çıkmak için adım atmalısınız.
Yaşanan olaylar göstermiştir ki, öğretmene şiddetin sadece fiili müdahale olarak algılanması büyük bir yanılgıdır. Düzenleme yapılırken asılsız şikâyetler, internet ve sosyal medya ortamlarındaki saldırılar, mobbing ve itibar suikastları da kanun metnine girmeli, faiilerin eğitimci olması, bakanlık merkez teşkilatında, il milli eğitimlerde ve sanal olması yaptırımları ağırlaştırıcı etken olarak düzenlenmelidir. Düzenlenmelidir, çünkü öğretmeni sadece vatandaşlar değil faklı kimliklere ve rollere bürünmüş sözde eğitimciler de değersizleştiriyor, hedef alıyor.
Kİnsanların asaletinden dolayı susmasından aldıkları cesaretle, mesai arkadaşlarına internet siteleri üzerinden yapılan hakaretlerin yaptırım maddeleri 657 Sayılı Kanun’da düzenlenmişken, bu saldırılara daha ne kadar seyirci kalınacak?
- BIST 9317.24
- Altın 4080.358
- Dolar 37.8915
- Euro 43.1777
- İstanbul 18 °C
- Ankara 25 °C
- Geleceğin Yıldızları Basketbol Turnuvasında Ter Döktü
- İBB için suç duyurusu çağrısı
- Kavakpınar Uluhan Caddesi’nde çalışmalar sürüyor
- Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme!
- Fenerbahçe'ye Cengiz Ünder piyangosu! Transferi resmen duyurdular
- Bugün iyiliği birlikte büyütelim
- Bayram Sonrası İkinci Elde Talep Patlaması!
- “İstanbul’un Her Yıl Ortalama 122 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var”
- PESİAD 20. yılını kutluyor
- Kaynarca Esnafından İBB’ne Tepki
- Başkan Erdoğan'dan Önder için geçmiş olsun telefonu
- Süper Lig'de gol kralı olan yıldız futbolcu hayatını kaybetti!
- Doktorundan açıklama, "Sırrı Süreyya Önder'in ölüm riski son derece yüksekti!"
- İslam Memiş'ten gram altın tahmini: 6.000TL
- Tuzla Milli Eğitim'den Aile Zirvesi Paneli
ÖĞRETMENİ KİM DEĞERSİZLEŞTİRİYOR?

Bu yazı toplam 795 defa okunmuştur.
Haber Detay 01 - 670 * 60 BANNER
Yazarın Diğer Yazıları
- £PROJE OKUL PROJESİ14 Nisan 2025 Pazartesi 18:55
- UCUZ SENDİKACILIĞIN İFTİRA ATMA DÖNEMLERİ!07 Nisan 2025 Pazartesi 11:40
- ÖNCESİ VE SONRASIYLA RAMAZAN BAYRAMI04 Nisan 2025 Cuma 11:50
- BEYAZ TÜRKLER, KARANLIK İŞLER!24 Mart 2025 Pazartesi 12:19
- BOSNA’DAN BAKINCA!17 Mart 2025 Pazartesi 18:21
- CİNSİYET EŞİTLİĞİ DERSİ SAPKINLIK DERSİDİR!10 Mart 2025 Pazartesi 15:08
- YER DEĞİŞİKLİĞİ TAMAM, SIRA MOBBİNGDE!03 Mart 2025 Pazartesi 23:37
- MEB “AİLESİ”24 Şubat 2025 Pazartesi 12:35
- ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK YOLUNDA OTUZ ÜÇ YIL•••17 Şubat 2025 Pazartesi 11:19
- TÜRKİYE BULUŞMAMIZ VE YOL HARİTAMIZ10 Şubat 2025 Pazartesi 15:52
- NEREDE O ESKİ TATİLLER!04 Şubat 2025 Salı 15:47
ÖNE ÇIKANLAR
İBB için suç duyurusu çağrısı
“İstanbul’un Her Yıl Ortalama 122 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var”
Tuzla Milli Eğitim'den Aile Zirvesi Paneli
Yavuz Işık, Yeniden Başkan seçildi
Murat Türkyılmaz yeniden gurup sözcüsü
ÖĞRENCİLER SİYASİ MANİPÜLASYONLARA ALET EDİLMEMELİ
Ağaçlandırma Seferberliği Sürüyor
ELEKTRONİK SİGARALAR: GENÇLER İÇİN YENİ BİR TEHDİT
ABD’nin mobilya talebi arttı sektör, rekabetçilik vurgusu yaptı
Karadeniz derbisinde gülen taraf Trabzonspor oldu: 2-0
Pendikspor Sakarya'dan eli boş dönüyor:1-0
Samsunspor başkanından Flaş Galatasaray açıklaması!
Fenerbahçe dünyaca ünlü yıldızla masaya oturuyor
DÜNYA ŞAMPİYONUNUN İSYANI
Erken emeklilikte tablo yenilendi!
Okan Buruk, çekindiği maçı açıkladı!
DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN ADLİ TIP RAPORU ÇIKTI!
İyiliğiniz sıcacık ekmeklere dönüşsün
Tuzla Milli Eğitim'den "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Paneli"
Talisca'dan Türkiye'de bir ilk!
1/20
12345678
- Hasan DemirciEY İNSANLIK NEREYE GİDİYORSUN!
- Talat Yavuz£PROJE OKUL PROJESİ
- Bülent ErtekinTÜM DEVELERE VE HARİÇTEN GAZEL OKUYAN EŞEKLERE
- Coşkun OtluoğluTasavvuf
- Prof. Dr. Kürşat Şahin YıldırımerÖfke mi? Yoksa Sessiz Bir Yardım Çığlığı mı?
- Ercan KaraBİREY ABCD ‘nin KUDÜS İMGELERİ
- Prof.Dr.Hamdi TemelKenevir ve Kanser İlişkisine Dair Bilimsel Bulgular Hâlâ Yolun Başında
- Prof. Dr. Cahit KurbanoğluKÂİNATIN EN BÜYÜK HÂDİSESİ
- İbrahim CiminliTÜRKİYE' YE GÖLGE ETMEYİN
- Abdullah YadigarEski Bayramlarımızı Özlüyorum
- Ümit KahyaoğluRAMAZAN VE İNFAK
- Cevahir AydınVicdan Reseptörleri
- Burhanettin ÇakıcıEdebiyatımızda Kudüs… Yahut Kudüs Edebiyatı
- Bilal DuranİŞGÜZAR MUHALİFLİK ÜZERİNE!
- Edib Ahmet CeylanEngelsiz Yürekler
- Sebahat ÇAKIR RUH VE BEDEN SAĞLIĞI AÇISINDAN KELİME-İ TEVHİD
- Osman DemirANNENİN ÇOCUĞUNU DOKTORA GÖTÜRMEYE YETKİSİ YOK
- Hamdi KeleşRamazan Günü Doku Uyumsuzluğu!
- Ali YalçınSiyonizm’in Sponsorları da Bedelini Ödeyecek
- Ali KaraAH MESCİD-İ AKSA
- İlkay DingeçBir insan bir röportaj
- Zehranur Yılmaz KahyaoğullarıYA RESULULLAH!
- Ebru ÖztürkTürk Dil Günü
- Sinem Şahin ErdoğanAT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN
12345
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113