Teknoloji ve iletişim alanında pek çok öncü uygulamayı hayata geçiren Pendik Belediyesi, bunları tanıtmak ve kullanımını yaygınlaştırmak üzere bir kampanya başlattı. Bu amaçla düzenlenen “Dijital Devrim, Güçlü İletişim” konulu toplantı yüzlerce belediye çalışanının katılımıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Bugüne kadar bir milyon kişiye iletişim konusunda konuşma yapan üniversite öğretim görevlisi Şaban Kızıldağ, toplantının konuğu olarak renkli bir sunum gerçekleştirdi. Kızıldağ’ın motivasyon amacıyla yaptırdığı hareketlere de aralarında Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de bulunduğu yüzlerce katılımcı hep birlikte eşlik etti. Başkan Şahin de yaptığı konuşmada belediye olarak çok şey yaptıklarını, ancak bunları anlatmaya vakit bulamadıklarını belirterek bu nedenle farklı bir sunumla anlatmaya karar verdiklerini söyledi.
“Dünya standartlarını zorluyoruz”
Vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın en büyük amaçları olduğunu belirten Başkan Şahin, “Belediyecilik alanında dünya standartlarını zorluyoruz. Dijital devrim noktasında ise belediye olarak bir çoğunu geçtik. En isabetli ve doğru kararları alabilmek için ölçülebilir ve rakamlara dayalı bir sistem kurduk” dedi. Başkan Şahin, belediyeye gelmeden işlerin çözülebilmesi için e-devlet ve e-belediye uygulamalarından faydalananların sayısının giderek arttığını söyledi.
“444 81 80’i herkes öğrenmeli”
Belediyenin çok iyi işleyen bir çağrı merkezi bulunduğunu ve 444 81 80 numaralı hattı artık herkesin öğrenmesi gerektiğini belirten Başkan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Kim neye ihtiyaç duyursa bu hattı arayacağını bilmeli. Çağrı sayısının artması bizi mutlu ediyor. Ancak, vatandaşlardan gelen çağrılarda şikayetlerin azaldığını, taleplerin çoğaldığını da memnuniyetle görüyoruz” . Artık her işn i Başkan’la çözülebilceği algısının da yıkıldığını, birçok işin belediyenin uzman ekibi tarafından kısa sürede sonuçlandırıldığını söyledi.
“3 B’den kurtulmalıyız”
Konuşmasına Türk insanını farklı kılan özellikleri mizahi bir üslupla anlatarak başlayan Şaban Kızıldağ, “Korna çalarak anlaşan başka bir millet yok, yediği son lokmayla içtiği ayranın son yudumunu denk getirebilen bir milletiz. Ancak iletişim kurmaktan, selam vermekten, topluluk önünde konuşmaktan korkuyoruz” dedi. Olaylara yaklaşımda “3 B” olarak nitelendirdiği “Banane, ben bilmem ve bahane” belalarından vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Şaban Kızıldağ,”Üretmek ve değişmek için mazeret yok.” Dedi. Kızıldağ, “mazeret yok” sözünü de sık sık salona tekrarlattı.
İnsanların kendilerini geliştirerek kişisel kalitesini arttırması gerektiğini söyleyen Kızıldağ, “ Buna diplomayla değil, okuyarak, öğrenerek sahip olunur. İletişim kurmak için duygusal zeka, insana dokunmak için sosyal zeka, işini en iyi şekilde yapmak için profesyonel donanım, hayatın içinde olacak hayat kalitesi zekamızı da geliştirmemiz gerekiyor “ şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.