• BIST 9521.04
  • Altın 2795.336
  • Dolar 33.9295
  • Euro 37.5775
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Nedim Şener'den önemli açıklamalar

Nedim Şener'den önemli açıklamalar
Gazeteci Nedim Şener, FETÖ’nün MİT’e yönelik operasyonunu verilerle açıklayarak kendisinin kumpasa nasıl dahil edilmeye çalışıldığını anlattı.

 

 

 

Gazeteci Nedim Şener bugünkü "FETÖ’nün MİT’e operasyonu ve yeni yetme gazetecilik..." başlıklı yazısında FETÖ'nün ele geçirmek için çok uğraş verdiği ancak sonuç alamadığı Milli İstihbarat Teşkilatı ve teşkilata yönelik operasyonlara yer verdi. MİT'te başkan hariç herkesin görev ve yetkileri kadar bilgiye sahip olduğunu bu yüzden ele geçirilmesinin MİT Başkanı kendilerinden olmadan başarılamayacağını söyleyen Şener, "O yüzden 7 Şubat 2012’den başlayarak, 2014 MİT TIR’larının durdurulması, Selam Tevhid kumpası ve 15 Temmuz gecesi doğrudan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılması girişimi bu amaca yönelik adım ve kumpaslardı. " dedi.

MİT'E KUMPASLAR DEVAM EDİYOR

15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası da FETÖ'cülerin MİT'e yönelik kumpaslardan vazgeçmediğini ifade eden Şener, Türkiye içinde kullandıkları gazetecilere bilgi sızdırıp MİT operasyonlarını ve personelin kimliğini deşifre ettiklerini belirtti. FETÖ'ye yönelik operasyon girişimlerinin İbrahim Kalın döneminde de devam ettiğini söyleyen Şener "Son zamanlarda kumpas nöbetini Deniz Baykal’a kaset operasyonunun mimarlarından firari FETÖ’cü Cevheri Güven aldı. Aylardır MİT ile uğraşıyor. Sadece kurumsal olarak değil şahısları isim isim hedef alıyor. Gerçekle yalanın karıştığı birçok YouTube videosu yayınladı." ifadelerine yer verdi.

FETÖ'DEN PEŞ PEŞE VİDEOLAR

FETÖ'cü Cevheri Güven'in 4 Mart 2024 tarihinde “Bu video MİT’e özel” başlıklı bir video ve 21 Temmuz 2024'te ise Hack bombası 850 MİT personeli ifşa” başlıklı bir başka video yayınladığını söyleyen Şener, videonun başlığında ise şu ifadelere yer verildiğini belirtti;
“850 MİT personelinin kimliğini ele geçiren hacker’a operasyon yapıldı. Kimlik sorgu paneli işleten hacker ‘MİT sorgu’ butonu koyunca alarm zilleri çaldı. ‘İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek’ suçlamasıyla gözaltına alınan hacker kim?”

Şener, 13 ağustosta ise Anadolu Ajansı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte bir siber casusluk şebekesine yönelik ortak bir operasyon yapıldığını açıkladığını belirterek FETÖ'cü Cevheri Güven'in algı operasyonuna imza attığını söyledi. 

Şener, aynı gün FETÖ'cü Güven'in sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak konuyla ilişkisini şöyle aktardı; “Kişisel verileri internet üzerinden satanlarla ilgili çok önemli videolar yayınladım, hatta birinin başlığı ‘Bu video MİT’e özel’ şeklindeydi. Nihayet MİT ve jandarma bir gruba operasyon yapmış, tutuklamalar olmuş ve web sitesi kapatılmış. Bu gruplar operasyonla bitmez. Yine tekrar edeyim, devlette veri tabanını sızıntıya açık halde tutanlara uzanmalısınız. Bahisten tutun, kara para transferine kadar her türlü suç organizasyonunun kalbi orada atıyor, yol verenleri orada.”

2 GÜN SONRA İBRAHİM HASKOLOĞLU'NDAN MESAJ

Nedim Şener, yaşananlardan 2 gün sonra isim vermeden İbrahim Haskoloğlu'ndan bir mesaj aldığını söyledi. İbrahim Haskoloğlu'nun “MİT personelleri ve MİT basın ekibinin çok ciddi bir konuyu basına bilgi sızdırması” konusuyla ilgili kendisiyle görüşmek istediğini belirten Şener "Bu sızdırma konusunu FETÖ’cü Cevheri Güven’in videolarını izleyenler bilir. Zaten konunun da FETÖ’cülerin anlattığı gibi olmadığı zamanla ortaya çıktığından kendisinin kullanılabileceğini düşünerek uyardım. O ise MİT’ten bilgi sızdırıldığı, bu durumu benim yetkililere haber verebileceğim gibi saçma ama bana göre tuzak ve kumpas olan bir karşılık verdi."  ifadelerini kullandı.

 

Kendisinin sadece FETÖ'cü Cevheri Güven'den duyduğu bir konunun içine neden çekilmeye çalıştığını anlamadığını söyleyen Şener, "Birçok tartışmalı haberle gündeme gelen bu kişi gerçekten de kendisi konuyu birçok yetkiliye de iletmiş. Mesajlarında ne kadar tehlikeli bir tip olduğunu anladığımdan X hesabıma gönderdiği mesajlarını yayınlayıp onu takip edenleri özellikle de temas kurduğu gazetecileri uyarmak istedim. Hele şaibeli ve gazetecilik geçmişi belli birinin destek verdiğini görünce doğru bir karar verdiğimi anladım." şeklinde yazdı. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113