• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Kurumsal Yönetim için önemli ipuçları?

Kurumsal Yönetim için önemli ipuçları?
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Genel Sekreteri Güray Karacar, kurumsal yönetime önem veren ve yol haritası oluşturacak şirketlerin önce doğru reçeteyi oluşturmalarının önemine dikkat çekti.

"Nelere ihtiyacım yok" sorusuyla yola çıkarak organizasyonun mevcut durumundaki öncelikleri dikkate alarak adım atmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Genel Sekreteri Güray Karacar, şirketlerin iyi uygulama kodlarında yer alan tüm kurumsal yönetim uygulamalarını hayata geçirmeye çalışarak “kurumsallaşamayacaklarını”” ifade ederek, “Şirketin önce kendi fotoğrafını çekmesi gerekli. Bunlar çok özel bilgiler ve öz değerlendirme araçlarıyla üst yönetimlerin bir çalışma yaparak bir fikre sahip olmaları mümkün. Tabi bunu yaparken değişimin liderlerini yalnız bırakmamak lazım, mutlaka aile üyeleri, sorumlu yöneticiler de bilgi sahibi olarak süreci desteklemeli ve katkıda bulunmalı.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan metodolojiler kullanan derecelendirme şirketleri şirketlere bu konuda servis sağlamaktalar. Sunulan detaylı raporda ne gibi adımlar atılması gerektiği ortaya konabiliyor. Halka kapalı şirketler de bu servisten yararlanabildikleri gibi TKYD tarafından sunulan öz değerlendirme araçları ve rehberlerden faydalanarak daha basit bir çalışmayı hazırlayabilirler.

TKYD olarak aile şirketlerine, sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine yönelik metodolojileri uluslararası kuruluşlar ile çalışarak hazırlayarak hizmete sunmak için çalışıyoruz. Bu konularda eksiklerinizi görün ve makul bir süreçte tamamlayın, her adımda bir sivil toplum kuruluşu olarak yanınızdayız diyoruz.

Aile şirketleri hakkında da önemli bilgiler veren Karacar, şöyle devam etti:

“İdeal bir yönetim kurulunda finans, hukuk, teknoloji ve sektör uzmanlığını yansıtan üyeler bulundurarak yönetim kurullarında farklı alanlarda yeterli uzmanlığı bulundurmak çok önemli. Her üyenin de farklı disiplinlerde temel anlamda bilgi ve tecrübeye de sahip olması bir gereklilik. Bu süreci desteklemek için TKYD olarak oluşturduğumuz Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifika Programları ile katkı sağlıyoruz. Şirketlerimizin belki de en kritik yönetim organı olan yönetim kuruluna yönelik konuları bir araya getiren bir öğrenim süreci bulunmadığı göz önüne alındığında 16 haftalık bu programın önemi daha da iyi anlaşılabilir. Genç kuşakların da yönetim kurulu masası etrafında yer almaya başladığı bir süreçte yönetim kurulu masasında sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmanın önemi daha da artıyor.”

 

TKYD Hakkında: Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket eden TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir. TKYD, UN Global Compact imzacısı ve ICGN üyesidir.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113