Kurtköy Anadolu Lisesi ortakları arasında bulunduğu “Publicity and Nutrition”başlıklı ERASMUS+ KA229 OKUL ORTAKLIK PROGRAMI 2019-1-EL01-KA229-062934_2 nolu Erasmus+ projesi kapsamında 31 OCAK - 04 ŞUBAT 2022 tarihleri arasında Letonya, Polonya ve Yunanistan’dan gelen misafir öğretmen ve öğrencileri okulda ağırladı.
Proje çalışmaları kapsamında öncelikle misafirlere Türkiye'yi, İstanbul’u, okulu anlatan sunular ve Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Okul Müdürü İsmail BAYRAM, misafir öğretmenleri kabul ederek, kendileriyle proje çalışmalarının işleyişiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Okul müdür yardımcısı ve proje koordinatörü Leyla ERKUŞ TAN, Didem DÜNDAR ve müdür yardımcısı Nursel YILDIRIM’ın emekleri ile hazırlanan program misafir heyetten büyük ilgi ve takdir aldı.
Hareketliliğin ilk gününde uluslararası büfe etkinliği ile her ülke kendi yemeklerini tanıttı, Kurtköy Anadolu Lisesi öğrencileri de velilerinin yaptığı Türk mutfağının gözde yemeklerinden seçmeler sundular.
Pendik Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi mutfak atölyesinde yemek atölyesi çalışmaları gerçekleştirildi. Öğrenciler, Türk Yunan ortak mutfağından sağlıklı yemekler yaptılar ve öğle yemeğinde yaptıkları yemekleri öğretmenleri ile birlikte yediler.
Kurtköy Anadolu Lisesi idarecileri Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi Müdüresi Gülnihal AYDIN ve sorumlu öğretmen Gülay POLAT’a teşekkür ettiler.
Kurtköy Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Bayram, yaptığı açıklamada, "Misafir öğrenci ve öğretmenler için İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinlikler gerçekleştirdik. Misafirlerimiz Topkapı Sarayı, Aya Sofya Cami, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Cami, Kapalıçarşı gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerleri gezme ve Boğaz turu yapma fırsatı buldular. Ayrıca, Bursa Karacabey’de bulunan TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) ve Mustafa Kemal Paşa ilçesinde faaliyet gösteren MBH Şirketi (süt ürünleri tesisleri, Türkiye’nin süt ve süt ürünleri ihracatında rekor kırmış bir firması) birer saha ziyareti gerçekleştirdik. TİGEM’de badem ekimi çalışmasına katılan Erasmus grubumuz MBH tesislerinde sütün işlenme aşamalarını gözlemlediler. Gittikleri her kurumda çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Avrupalı ortaklarımız, Türk misafirperverliğinin bulunmaz bir değer olduğunu vurguladılar. Son gün okulumuzda değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni yaparak mangal partimizle Avrupalı ortaklarımıza veda ettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.