• BIST 8863.88
  • Altın 3072.831
  • Dolar 34.2778
  • Euro 37.22
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Keşke Çadırda eğitim yapsaydık da

Keşke Çadırda eğitim yapsaydık da
Tarihçi Prof. Dr. Mehmet ÇELİK, ??Bu gün eğitim yatırımı olarak bina ve bilişime yatırım yapılmasını eleştirerek, -keşke çadırda eğitim yapsaydık da müfredat ve ders kitaplarını yenileseydik?? dedi.

 

 KEŞKE ÇADIRDA EĞİTİM YAPSAYDIK DA

MÜFREDAT VE DERS KİTAPLARINI YENİLESEYDİK

 Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube, ‘’İYİ YÖNETİM-DOĞRU YÖNETİCİ’’ sloganıyla hazırladığı ‘’YÖNETİCİ OKULU’’ programının açılışı Tuzla Belediyesi Nikah Ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

 Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu  Şube Başkanı Talat YAVUZ’un açılış konuşması ile başlayan programda yüzlerce eğitim yöneticisi bir araya geldi.

 YAVUZ: Dert Edinen Yöneticiye İhtiyacımız Var!

Bugün eğitimin bütün yükü bizim omuzlarımızda ve gördük ki bir toplumu köprüler, gökdelenler, barajlar, yollar yaparak dönüştüremiyoruz. Artık okullarımıza, çocuklarımıza,  evimize ve sokağımıza daha sağlam bir bilinçle sahip çıkmalıyız.

Bir işi doğru yapabilmek için onu dert edinmeli, sonra da onun bilgisine sahip olmalıyız. Bugün burada eğitimi ve eğitim yönetimini dert edinenler var. Dert ve çaba bir arada olunca başarı gelecek ve yetiştireceğimiz yeni nesil geleceğimize sahip çıkmaya devam edecektir.

 YAVUZ: Neden Yönetici Okulu!

Ülkemizde eğitim ve okul yöneticiliği konusunda ihtiyaç duyulan donanımlı eğitim ve okul yöneticilerinin yetiştirilmesinin yanı sıra eğitim ve okul yönetimi alanında değişen ve gelişen bilgilerin yöneticiler tarafından edinilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Eğitim-Birsen İstanbul 4 No’lu Şube olarak üyelerimiz için hazırladığımız eğitim programı bu amaca yöneliktir.  Var olan yöneticilerimizi gelişen ve değişen bilimsel yaklaşımlardan haberdar etmek,  yönetici adayı olan üyelerimize bu bilgileri ulaştırmak için yöneticilik okulu faaliyetlerine başlama kararı aldık.

Yeni Türkiye’nin nesillerini yetiştirecek olan okullarımızın başında, sevk ve idaresinde görev alan eğitim yöneticilerinin eğitim yönetimine ihtiyacı olan desteği vermek için yönetici okulunu kurduk.

Açılış programı vesilesiyle kullandıkları bu güzel mekanı kendilerine tahsis eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’ya minnettar olduklarını belirten YAVUZ: ‘’Evinden, emeğinden yaptığı fedakarlıklarla, risk alan, dert dinleyen, yeri geldiğinde tehdit edilen, sıkıntı çeken ve bugün itibariyle 5.600 üye ile şube alanımızdaki tüm ilçelerde yetkiyi alan, Şube Yönetim Kurulu Üyelerime, İlçe Temsilcilerine ve Yönetimlerine ,Eğitim Komisyonumuza, Kadınlar Komisyonu Başkan ve Üyelerine, İş yeri Temsilcilerine ve siz salonu doldurarak sendikasına ve ülkesine sahip çıkan, yüreği heyecan dolu, eğitim yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Programa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Prof. Dr. Mehmet ÇELİK ‘’Tarihin Kırılma Noktasında Eğitim Yöneticisinin Rolü‘’adlı bir konferans verdi.

 

ÇELİK: 45 Günde Öğretmen Olanlar Vardı!

Eğitim meselesini orta çağdan alarak günümüze kadar olan dönemleri değerlendirdi ve özellikle yetmişli yıllarda yapılan yanlışlara dikkat çekerek ‘’Bu gün eğitim yatırımı olarak bina ve bilişime yatırım yapılmasını eleştirerek, -keşke çadırda eğitim yapsaydık da müfredat ve ders kitaplarını yenileseydik’’ dedi.

Milletimizin Sağ-Sol diye ayrıştırıldığı, adeta bir çatışma ortamına sürüklendiği yıllarda çok ilginç olaylar yaşanmıştır.  Örneğin ;  Üniversitede  öğrenci kendini tanıtırken; derse giren Öğretim Görevlisi  sağcıysa ismini söyledikten sonra  ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ , solcuysa ‘’Tek Yol Devrim’’ diye eklerse  derslerden geçer not alırdı.

 Başka ilginç bir örnek  daha .  Bu ülkede posta yoluyla öğretmen olanlar var. Mektup ile önce sorular adrese gönderilir,  sonra kitaplar gönderilir ardından o sorular evde cevaplanır. Böylece 45 günde öğretmen olunur.  Geçtğimiz   dönemlerdeki  birkaç nesli bu şekilde  öğretmen olanlar  yetiştirdi. Okulları da bu yolla öğretmen olmuş müdürler yönetti.

Artık günümüze gelindiğinde bir çok kavramın değiştiğini ,  birçok kurumun dönüştüğünü gözlemlediğini belirten ÇELİK :’’ Yönetici Okulu’’ adıyla böyle güzel bir çalışma yapan Eğitim-Bir Sen Yöneticilerine  gayretlerini takdir ettiğini belirterek ,  okul yöneticilerinin geçmişte yapılan yanlışlardan ders çıkaran, geleceğe yeni bir ufukla bakan yöneticiler olmasını temenni ettiğini belirtti.

 

 İstanbul Milletvekili Erol KAYA, MEB Din Öğretimi Daire Başkanı Abdulhalık BAŞ, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Peyami ÇELİKCAN, Eğitim-Bir Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ ve çok sayıda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün de katıldığı program konferansın tamamlanmasıyla sona erdi.

 

Yönetici Okulu Çalışmasında Yapılacak Çalışmalar şu şekilde;

1- Kariyer Yönetimi ve Kurum Kültürü

2-Liderlik

3-Okul Bütçe Yönetimi

4-Toplantı ve Zaman Yönetimi

5-Değişim Yönetimi

6-Performans Yönetimi ve Değerlendirme

7-Çalışma ve Stres Yönetimi

8-Stratejik Yönetim

9-Etkili Karar Alma

10-Takım Oluşturma ve Takım Yönetimi

11-Proje Yönetimi

12-Kurumsal İletişim

 

13-Mevzuat Seminerleri Dizisi


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113