• BIST 9763.67
  • Altın 3418.093
  • Dolar 36.2885
  • Euro 37.8646
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara 1 °C

Kastamonu Üniversitesi’nde Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi Verildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi Verildi
Kastamonu Üniversitesi, akademisyenlerin proje faaliyetlerini çoğaltmaya, çeşitlendirmeye ve niteliğini artırmaya yönelik destekleyici eğitim etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Kastamonu Teknokent ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından 8-9 Şubat 2025 tarihinde Teknokent Salonları'nda düzenlenen "Fen ve Mühendislik Alanlarında Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi" zengin bir içerikle tamamlandı.

2-222.jpg

Eğitimin açılışında yaptığı konuşmasında Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, proje tabanlı çalışmaların öneminden ve üniversitedeki proje kültürünün güçlenmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti. Ayrıca üniversitelerde gönüllü olarak bu tür proje eğitimleri veren akademisyenlere teşekkür etti.

3-134.jpg

Eğitim programında, sabah oturumlarında Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Prof. Dr. Hamdi Temel, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Ünal, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu ve Prof. Dr. Talip Çeter tarafından verilen seminerlerde teknik bilgiler ve deneyimler aktarıldı.

4-093.jpg

Sunumlarda proje hakkında temel kavramlar ele alındı ve tartışıldı. Projelerde özgün değer, yöntem, yönetim ve yaygın etki gibi kalite değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulan proje bileşenleri örneklerle işlendi. TÜBİTAK - 1001 başvuru formu üzerinden bu bileşenler ele alındı. Proje hazırlık aşamasında ve uygulama sürecinde literatürün ne denli önemli olduğu anlatıldı. COST projeleri ve AB proje deneyimleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Projede araştırmanın planlanması ve zaman yönetimi konuları ele alındı. Proje bulgularının analizi, yaygınlaştırma ve yayın etiği hakkında da katılımcılara detaylı paylaşımlarda bulunuldu.

5-045.jpg

Öğleden sonraki oturumlarda atölye çalışması gerçekleştirildi. Katılımcılar gruplara ayrılarak proje bileşenlerini dikkate alarak beyin fırtınası yoluyla bir konu belirleyip ekip olarak proje başvuru formunu doldurdu. Karşılıklı olarak yazılan taslaklar gruplar tarafından kritik edildi. Bu yolla proje eğitiminden edinilen bilgiler uygulamaya döküldü. Eğitim sonunda ise daha önce proje başvurusu yapmış ve panel raporu almış bir projenin değerlendirmesi tüm katılımcılar tarafından yapılarak projeye katkı sunulmaya çalışıldı.

 

İki gün süren eğitim sonucunda katılımcıların daha kapsamlı projeler hazırlamasına yönelik öneriler ve proje destek programları ele alındı. Yaklaşık 20 civarında araştırmacının yararlandığı eğitimin oldukça faydalı olduğu belirtilmiş ve eğitmenlere teşekkür edilmiştir.

 

Haber: Bülent Ertekin 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113