Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay bu kez Gülben Ergen’nin sorularını yanıtladı.
Katıldığı canlı yayında bir bardak zeytinyağını içen Karatay, zeytinyağının kullanımı konusunda da uyarılarda bulundu. “En sağlıklı meyve suyunun zeytinyağı olduğunu söyleyen Karatay, “Soğuk sıkım zeytinyağı hem çiğ hem de düşük ısıda uzun süre pişirilerek tüketilebilir” dedi.
"İŞLEM GÖRMÜŞ HİÇBİR ŞEYİ ÖNEMSEMİYORUM"
Zeytinyağı ve köy tereyağı diğer yağlar gibi kırılgan değildir” diyen Karatay, zeytinyağının içilmesi gerektiğini savundu. Kendisinin eşi ile birlikte her sabah zeytinyağı içtiğini paylaşan Karatay, “Zeytinyağının içinde E vitamini var, en doğal antioksidan, antibibiyotik ve antiviraldir” diyor.
Mide ülserine zeytinyağının çok iyi geldiğini de söyleyen Karatay, 'bağırsakları düzenlediğini ve vücudun dengesini sağlarken karaciğer yağlanmasını' da erittiğini anlattı.
Zeytinyağının soğuk sıkım olmasına vurgu yapan Karatay, işlem görmüş pakete girmiş hiçbir şeyi önemsemiyorum” diye de ekledi.
Kaynak:İnternetHaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.