İstanbul’un çeşitli ilçelerinde eşzamanlı olarak; Et ve et ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri, süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller ile şekerli mamuller üreten, işleyen ve dağıtımını yapan çok sayıda işyerinde gıda mühendisleri tarafından resmi kontroller yapılıyor.
Denetlenen işyerleri ve gıda maddeleri üzerinde titiz bir çalışma yapan Gıda Yem Şube Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler, üretimde kullanılan hammaddeler dahil, üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı şekilde inceliyor. Bu kapsamda ilk eşzamanlı denetimler, Kadıköy İlçesi Sahrayıcedid Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Denetimlere; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra; Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar İlçe Müdürlüklerinden toplam 60 Kontrol Görevlisi katıldı. Söz konusu bölgedeki toplam 144 işyerinde yapılan kontrollerde; uygunsuzluk tespit edilen 28 adet işletmeye eksikliklerin giderilebilmesi için süre verilirken, 11 adet işletmeye de yasal işlem uygulandı.
Kontrol ekiplerinin eşzamanlı denetim yaptığı ikinci bölge ise Eyüp ilçesiydi. Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu İlçe Müdürlüklerinden katılan toplam 52 Kontrol Görevlisiyle Eyüp İlçesinde eşzamanlı denetimler gerçekleştirildi. Toplam 106 işletmede yapılan kontrollerde; uygunsuzluk tespit edilen 10 adet işletmeye eksikliklerin giderilmesi için süre verilirken, 3 adet işletmeye de yasal işlem yapılması kararlaştırıldı. İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan kontrollerde, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan firmalar, et ve et ürünleri üreten ve satan işletmeler ile tatlı ve pastacılık ürünleri, ekmek ve pide üretimi yapan resmi kontrollerine öncelik veriliyor. Ayrıca gece üretim yapan (ekmek ve pide fırınları vb.) işyerlerine yönelik resmi kontroller, 24 saat kesintisiz olarak devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.