• BIST 9758.14
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

İstanbul Park F1 Pistinde Gerçekleşen Tarihi Yarışın Galibi Texaco Team AMS

İstanbul Park F1 Pistinde Gerçekleşen Tarihi Yarışın Galibi Texaco Team AMS
Avek Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Texaco Team AMS tam 9 yıl sonra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından İstanbul Park F1 pistinde gerçekleştirilen Türkiye Pist Şampiyonası 2. ve 3. ayak yarışlarını podyumun en üst basamağında tamamladı.

Böylece takım Şampiyona liderliğini sürdürmenin yanı sıra bu tarihi yarışın da kazananı oldu.

Türkiye Pist Şampiyonası önceki işletmecinin izin vermemesi nedeni ile 9 yıldır İstanbul Park Pistinde yapılamıyordu. Devam eden hukuki sürecin önceki aylarda tamamlanması ve eski işletmecinin tahliye edilmesi üzerine 6-7-8 Eylül tarihlerinde şampiyonanın 2. ve 3. ayak yarışlarının yapılacağı TOSFED tarafından duyurulmuş ve bu haber tüm sporcular ve sporseverler tarafından büyük bir ilgi ve heyecan ile karşılanmıştı.

Hafta sonu Türkiye Pist Şampiyonası yarışlarının yanı sıra TOSFED’in organizasyonu ile Klasik otomobiller, Formula 3, Karting ve Co Drive sürüşleri gibi birçok etkinliğin yapılacağını duyurulması sporseverlerin ilgisin daha da arttırdı ve yarışların yağışlı havaya rağmen büyük bir izleyici kitlesi önünde gerçekleşmesini sağladı.  

Yarışa 3 adet Audi RS3 LMS TCR yarış otomobili ve sporcuları Zekai Özen, Gökhan Kellecioğlu ve takıma yeni katılan Sinan Çiftçi’den oluşan güçlü bir kadro ile katılan Texaco Team AMS, hafta sonu 2 ayakta gerçekleşen toplam 4 yarışı da kazanarak hem tarihi yarışta önemli bir başarı serisi yakaladı hem de topladığı puanlarla Türkiye Pist Şampiyonası Takımlar Şampiyonluğu’ndaki liderliğini sürdürmüş oldu.

4a-trm-5602.jpg

Özellikle değişken hava koşulların ve sık sık yağan yağmur sebebiyle bazı yarışların ve antrenmanların ıslak zeminde gerçekleşmesi tüm sporcular için zorlu bir ortam yaratsa da Formula 1 pisti olan ve bu nedenle yüksek standartlara sahip pistte tüm yarışlar büyük bir mücadele ve sporseverlerin yoğun ilgisi ile başarıyla tamamlandı.

1-327.jpg

Cumartesi günü gerçekleşen TPŞ Maksi Grup 2. ayak 1. yarışını Zekai Özen kazanırken, Sinan Çiftçi 2. ve Ömer Şamlı 3. oldu. 2 yarışta ise kazanan Sinan Çiftçi olurken, Zekai Özen 2. ve Gökhan Kellecioğlu ise 3. oldu.         

Pazar günü gerçekleşen TPŞ Maksi Grup 3. ayak 1. Yarışını Zekai Özen kazanırken, Ömer Şamlı 2. Ve Sinan Çiftçi 3. Oldu. 2 yarışta ise kazanan bir kez daha Zekai Özen olurken, Sinan Çiftçi 2. ve Gökhan Kellecioğlu 3. Oldu.

Texaco Team AMS ise sporcuları Zekai Özen, Sinan Çiftçi ve Gökhan Kellecioğlu’nun topladığı puanlarla Takımlar Birinciliği kupasına hak kazandı.

2-198.jpg

Takım direktörü İbrahim Okyay, ‘Yarışların uzun aradan sonra İstanbul Park F1 pistinde gerçekleştirilmesi sporseverlerin yoğun ilgisini ile kalabalık bir izleyici kitlesini çekti. Tün hafta sonu yarış garajımızda sporseverleri ağırlamak, onlarla tanışmak ve sohbet etmek, başarılarımızı paylaşmak bizler için büyük bir mutluluk ve onur oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İstanbul Park’ta çok daha yüksek adrenalinli yarışlarda en kısa sürede tekrar bir araya gelmeyi heyecanla bekliyor olacağız.’ , dedi.

Türkiye Pist Şampiyonasında Avek Otomotiv ana sponsorluğu ile yarışan Texaco Team AMS’nin diğer sponsorları Avec Renta Car, Glasurit, Bitci Teknoloji, Sparco, Mirka ve Fikirmedya’dır.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113