Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum tansiyonun (kan basıncının) dengelenmesine yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde tansiyonu ve buna bağlı olarak gelişen kalp ve damar hastalıklarını önler.
Kabızlık: Özellikle kurutulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı gıdalar arasındadır.
Diyabet: İncir, gıdalardan alınan şekerin sindirimini ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Bu özelliği ile Tip-2 diyabet hastalarına öneriliyor.
Kemik sağlığı: Magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incir kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
Kalp sağlığı: İncir yaprakları trigliseritleri (kanda bulunan yağ formu) düşürür.
Meme kanseri: İçerdiği lif sayesinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.
Kolesterol: İncirde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Akne: Ezilmiş taze inciri yüzünüze sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.
1-2 adet kuru inciri 2 çay kaşığı balla sıcak suda karıştırıp için.
KAYNAK STAR SAĞLIK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.