• BIST 9663.91
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

İbrahim Çam'dan AHİLİK konferansı

İbrahim Çam'dan AHİLİK konferansı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Genç Girişimciler Ahiler projesi kapsamında bir konferans veren AHİSİD Genel Başkanı İbrahim Çam, eğitimcilere Ahiliği anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimdeki gelecek vizyonunu ortaya koymak amacıyla hazırladığı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin öne çıkan stratejilerinden biri "Genç Girişimci Ahiler" Projesi  başlatıldı.

Proje kapsamında, İstanbul Maltepe'deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan meslek dersleri öğretmenleri ile maarif modeli müfredat değişikliği olmayan branş öğretmenlerine seminer verildi.

Maltepe Kaymakamı Bahri TİRYAKİ, ilçe protokolü ve 383 öğretmenin katıldığı seminerde AHİSİADGenel Başkanı İbrahim ÇAM konuşmacı olarak katıldı.

Genel Başkan Çam konuşmasında;

Ahilik Sisteminin tarihi ve günümüzdeki uygulanma metodolojileri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, Devletimizin koymuş olduğu kalkınma vizyonlarının Sosyo Ekonomik temel taşlarından biri olan Ahilik Sisteminin Sektörel Kümelenme Modeline (kümelenerek üretim ) vurgu yaptı.

b15a1b37-348c-4e69-a54a-b5e3976512d7.jpg

Bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının üretimin ara elemanları değil ! Ana Elemanları olan Meslek Liseli iş insanları ile sağlanacağını hatırlatan Genel Başkanımız Sn. ÇAM,

Meslek insanının önemini tecrübe ettiğimiz bu dönem içerisinde kazanımlarımızı uygulamaya dönüştürerek, Bakanlığımızın yayınlamış olduğu "Genç Girişimci Ahiler" Projesi ile Devletimiz, tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek adamı ve kaliteli iş gücü başta olmak üzere Meslek Onurunun geri kazandırılmasına yönelik önemli bir adım atmıştır.

Bu projede en önemli rolün ise meslek öğretmenlerimizde olduğunu hatırlatarak, projenin kısa zamanda başarıya ulaşmasının yegane unsurunun meslek öğreticilerimizin Ahilik Sistemini iyi anlaması ve anlatması ile mümkün olacağını dile getirdi.

8f0471bc-d94d-408e-b59d-437bbf185b65.jpg

AHİSİAD Başkanı İbrahim ÇAM;
Devletimizin yayınladığı bu projenin kısa zamanda başarıya ulaşması adına AHİSİAD olarak tüm imkan ve kabiliyetlerimizle projeye destek olacağımızı beyan eder, başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere projenin hazırlanmasında ve uygulamaya koyulmasında emeği geçen tüm paydaşlara ve bu semineri organize eden Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sn. Selami ÇİÇEK Beye teşekkürlerimi iletirim sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113