• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

DİLKOSOCİAL KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

DİLKOSOCİAL KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Dilko Social projesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür ve Sanat Ödülleri, tiyatro, müzik, sergi ve onur ödülleri gibi çeşitli kategorilerde birbirinde ndeğerli isimleri ödüllendirdi.

Ödüller, öğrencilerin oylamaları sonucunda belirlendi. Törene, Türk Halk ozanı Aşık Veysel’in torunu Ezgi Arıkan, The Diva Müzikali’nin başrol oyuncusu ve bestecisi Nebi Birgi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden Sosyal Sorumluluk alanında onur ödülünü alan Prof. Dr. Filiz Meriçli gibi önemli isimler de katılarak onur ödüllerini aldılar.

1977 yılında kuruluşundan bu yana İngilizce Dil Eğitiminin öncü kuruluşlarından biri olmanın sorumluluğu ile davranan ve çağdaş eğitim-öğretim yöntem ve tekniklerini benimseyen, tarafsız ve disiplinli eğitim politikalarını uygulayarak güven duyulan bir kurum olma idealiyle hizmetlerini sürdüren DİLKO, güçlü eğitim yapısını bir kez daha ortaya koydu. Dilko Yabancı Dil kurslarına devam eden kursiyerler ve öğrenciler, dil becerilerini geliştirme programlarının yanı sıra, 2023 yılında başlatılan Dilko Social projesiyle İstanbul’da kültür ve sanat hareketlerini tanıtmak ve desteklemek amacıyla yürütülen bu sosyal gereklilik projesine dahil oldular. Projenin temel amacı, başta öğrenciler olmak üzere herkese kültür ve sanatın eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu aşılamak.

dilko4-143305644.jpg

Kültür Sanatta Anlamlı Ödül Töreni

Proje kapsamında öne çıkan kültür ve sanat etkinlikleri, aylık kitap seçkileri, podcastler, müzik keşifleri, konserler, tiyatrolar, sinema filmleri, belgeseller ve kültür-sanat tarihi köşeleri gibi çeşitli bilgiler yerine sanat ve performans çalışmaları öğrencilere sunuldu. Bu anlamlı projeyi taçlandırmak amacıyla düzenlenen ödül töreninde öğrencilerin oyları ile birbirinden değerli isimler ödüllerine kavuştu. Törene, Türk Halk ozanı Aşık Veysel’in torunu Ezgi Arıkan ve The Diva Müzikali’nin başrol oyuncusu ve bestecisi Nebi Birgi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden Sosyal Sorumluluk alanında onur ödülünü alan Prof. Dr. Filiz Meriçli katılarak ödüllerini aldılar.

Ödültöreninde:

 

En Sevilen Tiyatro Oyunu ödülü "The Diva Müzikali"ne,

En Çok Dinlenen Sanatçı ödülü Birileri Grubu’na,

En Çok Okunan Yazar ödülü Muazzez İlmiye Çığ’a,

En Çok Dinlenen Podcast Kanalıödülü Nilay Örnek’e,

En Çok Takip Edilen Sergi Mekanı ödülü Arter’e verildi.

Ayrıca, Türk Halk Müziğinin ustaismi, halk ozanı Aşık Veysel için verilen onur ödülü, torunu Ezgi Arıkan’a takdim edildi. "Sosyal Sorumluluk" STK Onur Ödülü ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, Sanata Destek Onur Ödülü ise heykel sanatçısı Dilşad Akçayöz’e verildi.

Dilko Social projesi, kültür ve sanat bilincini yaygınlaştırarak toplumda olumlu bir değişim hedefliyor. Gelecek yıllarda da bu projeyle, yediden yetmişe geniş kitlelere ulaşarak kültür ve sanatın önemini derinlemesine kökleştirmeyi amaçlıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113