Evde yaptığınız konserveleri çöpe atmaktan sıkıldıysanız bu püf noktalar sizin için! İşte yüzyıl açmazsanız bozulmayan konserve sırları...
Yaz mevsiminin sona ermesiyle kış mevsimine hazırlıklar başladı. Kış hazırlıklarında en çok tercih edilen konserve yapımı hakkında birçok soru işareti var. Sizin için konserve yapımının püf noktalarını derledik. Bu detaylardan sonra konserve yapımı sizin için çocuk oyuncağına dönüşecek.
Sıcak kapakları dikkatlice tutarak kavanozu kapatın. Ardından, kapakları aşağı yönde bir başka bezin üzerine yerleştirin. Bu yöntemle, bir gün boyunca bekleyen kavanoz kapakları daha sıkı ve sağlam bir hâl alacak.
Konserveler, genellikle oda sıcaklığında saklanabilir. Ancak, eğer mümkünse serin ve gölge bir alan tercih edilmeli ve konservelerin aşırı ısı ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. Kavanoz kapaklarının paslanmamış olmasına özen gösterin. Cam kavanozları bir kez daha kaynatarak tekrar kullanabilirsiniz, ancak kapakları kesinlikle ikinci kez kullanmamalısınız.
Eğer bir kavanoz kapağı sıkışıp açılmıyorsa, en iyi çözüm bir kaseye sıcak su doldurmak ve zorlanan kavanozun ağzını suyun içine batırmaktır. Yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra çıkarıp kolayca açabilirsiniz.
KONSERVENİN BOZULUP BOZULMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?
Konserve kutusunun üst ve alt kısmına göz atarak, konserve ağızlarının düzgün ve deformasyona uğramadığından emin olun. Bu durumda duran konserve kapakları, konservenin sağlam olduğunu gösterir. Konserveler kaynadıktan sonra kavanoz kapağı bombeli duruyorsa, bu pişerken hava aldığı anlamına gelebilir. Kaynak:Yeniakit
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.